Проф. Dr.h.c. Владимир Данов, д.м. - Кардиохирург гр. Плевен и гр. Бургас

10782
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. Dr.h.c. Владимир Данов, д.м. е:

  1. Изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт;
  2. Медицински директор;
  3. Началник клиники по кардиохирургия към Университетските  многопрофилни болници “Сърце и Мозък”– Плевен и Бургас
  4. Републикански консултант по кардиохирургия.

Немски гражданин с български произход.

През 2000 г. защитава Докторска дисертация към Ludwig Maximilian Univesität - München.

Професор е по Сърдечно - съдова хирургия към Медицински Университет – Плевен и Русенски университет “Ангел Кънчев”. Бил е научен ръководител на 3-ма успешно защитили докторанта, а в момента ръководи четирима  докторанта към МУ - Плевен.

Удостоен е с почетно звание Dr. h. c. (Доктор хонорис кауза) за особено големи заслуги към Техническия Университет - гр. Варна.

Член е на Европейската, Немската и Българската асоциации по Сърдечно - съдова и торакална хирургия, както и на редакционни колегии на научни списания.

Автор е на 8 учебника, 3 монографии, над 85 български и международни научни статии и е участвал с над 50 научни доклада на симпозиуми и конгреси в чужбина и в България.

От 1991 г. до 2005 г. работи във водещи кардиохирургични центрове в Германия, като последните 5 гoдини е завеждащ отделение “Oberarzt” в Клиниката по кардиохирургия към Университетската болница в Аугсбург – Германия.

От 2005 г. до 2017 г., проф. Данов е основал две кардиохирургични клиники: към УМБАЛ „Света  Марина“ – Варна (2005 г.) и към УМБАЛ „Света Анна“ – София (2008 г.). От 2017 г. оглавява кардиохирургията при високотехнологична болница “Сърце и Мозък” – Плевен, а от юли 2019 г. и клиниката по кардиохирургия към УМБАЛ болница “Сърце и Мозък” – Бургас. През ноември е назначен за Изпълнителен Директор на Българския Кардиологичен Институт, в която структура са обидинени 7 болници и 7 диагностично-лечебни центрове.

Създал е над 15 правоспособни кардиохирузи, практикуващи в Германия и в България.

Тясно специализирал и сертифициран е в:  хирургичното лечение на вродени сърдечни малформации, туморите на сърцето, проводните и ритъмни нарушения, имплантиране на бивентрикуларни пейсмекъри и дефибрилатори при лечение на сърдечната недостатъчност, минимално-инвазивна хирургия на митралнaта и аортна клапи, имплантация на транскатетърни аортни клапи, имплантация на ендоваскуларни стентове.        

Удостоен с приза “Доктор на 2018 г.” – Национални медицински награди „Оскари“ - 2018 г. 

Трикратно му е връчван приза “Лекар, на който българите вярват” за  2016/2017 г., 2017/2018 г., 2018/2019 Г. - избор на читателите на в. 24 часа.

Създава уникална за България модификация на метод с висока  медико-икономическа ефективност призната за рационализация (1985 г.) още като студент.

Тел.:  064678400 Плевен
Моб.тел. 0896776885
E-Mail: dherzchirurgie@gmail.com

Адрес: 5800 Плевен
УМБАЛ „Сърце и Мозък“ – Плевен
Пиер Кюри 2

8000 Бургас
МБАЛ „Сърце и Мозък“ – Бургас
Бул. Ст. Стамболов 73

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.