Проф. д-р Боян Лозанов, дмн - Консултант по ендокринология и болести на обмяната - гр. София

14983
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. Боян Лозанов е специалист по ендокринология и болести на обмяната. Завършил е медицина в МУ-Пловдив (1958 г.). Има признати специалности по вътрешни болести (1965 г.) и ендокринология (1969 г.).

Защитени дисертации:
1977 г. - за доктор по медицина,
1992 г. - за доктор на медицинските науки. Специализирал е тиреоидология в Англия (университетите в Ню Касъл, Лондон и Оксфорд).
Хабилитиран е като доцент през 1985 г. и за професор по ендокринология през 1993 г..

Има над 200 публикации и 18 научни ръководства и монографии, от които 151 научни статии в български и чуждестранни медицински списания и 19 учебни помагала, монографии и основно ръководство по ендокринология. Основните му научни приноси и интереси  са главно в областта на тиреоидологията: патофизиология, диагностика, лечение на автоимунните и йоддефицитните заболявания на щитовидната жлеза и други.

Преподавателският му стаж в МУ-София е общо 51 години, като е преминал всички академични степени – от асистент, старши и  главен асистент до  доцент и професор. Ръководител на Клиничния център по ендокринология към МУ-София (1992–2000 г.) и на Клиниката за болести на щитовидната жлеза и минералния костен обмен към същия от 1986 до 2002). Национален завеждащ кабинет по ендокринология (1997-2000 г.). Oт 2005 година - Академик на Българките академия на науката и изкуствата и ръководител на секция ендокринология. Завеждащ кабинет по ендокринология към Университетска болница „Лозенец” (2006-2011 г.).

Понастоящем работи в болница „Аджибадем Сити Клиник Токуда” - София в Клиниката по вътрешни болести, като Началник Вътрешна клиника с отделение по ендокринология и нефрология.

Член е на Българското дружество по ендокринология от неговото основаване, главен редактор на официалното издание на дружеството – списание „Ендокринология” от 1996 г до момента.

Член на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), както и  на редакционната колегия на нейното научно списание. „Българска медицина”.

Носител е на няколко престижни награди в сферата на медицината, сред които "Асклепиус" на МУ-София за цялостен принос към медицинската наука за 2001 година и награда на БЛС "Проф. Константин Чилов" за принос в развитието на вътрешната медицина за 2004 година.

По случай 85-годишнината си порф. Лозанов е награден с Почетен знак - златен за цялостни заслуги в развитието на медицинските науки и здравеопазването в България от Българския Лекарски Съюз.

Работно време:
понеделник и петък от 9:00 до 11:00


Интервю с академик Боян Лозанов в тв. ЕВРОКОМ за предаването Кардиограма

Метаболитен синдром

Интервю с проф. д-р Боян Лозанов на тема "Йодирана, а не хималайска сол ни спасява от болести"

ПЪРВО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗДАНИЕ-РЪКОВОДСТВО "БОЛЕСТИ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА" ,

автори: Акад.проф.д-р Боян С.Лозанов и Д-р Лъчезар Б.Лозанов, д.м,

Издателство "Симолини", София, 2018 г. /печатни коли 24,5, 388 стр./

Монографията е в две части:
1. "Физиология и патология на щитовидната жлеза", по нозологични единици;
2. "Роля на тиреоидните хормони за развиието и функцията на основните  системи и обмяната".

Книгата съдържа 1000 литературни източници и 800 черно бели и цветни илюстрации. Намира се на разположение в медицинските книжарници в София и страната.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.