Проф. д-р Боян Лозанов, дмн - Началник Вътрешна клиника с отделение по ендокринология и нефрология гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. Боян Лозанов е специалист по ендокринология и болести на обмяната.Завършил е медицина в МУ-Пловдив (1958). Има признати специалности по вътрешни болести (1965) и ендокринология (1969). Защитени дисертации: 1977 г.  - за доктор по медицина, 1992 г. - за доктор на медицинските науки. Специализирал е тиреоидология в Англия (университетите в Ню Касъл, Лондон и Оксфорд). Хабилитиран е като доцент през 1985 г и за  професор по ендокринология  през 1993.
Има над 200 публикации и 18 научни ръководства и монографии, от които 151 научни статии в български и чуждестранни медицински списания и 19 учебни помагала, монографии и основно ръководство по ендокринология .Основните му научни приноси и интереси  са главно в областта на тиреоидологията: патофизиология, диагностика, лечение на автоимунните и йоддефицитните заболявания на щитовидната жлеза и други. Преподователският му стаж в МУ-София е общо 51 г, като е преминал всички академични степени – от асистент, старши и  главен асистент до  доцент и професор. Ръководител на Клиничния център по ендокринология към МУ-София (1992 – 2000 г.) и на Клиниката за болести на щитовидната жлеза и минералния костен обмен към същия от 1986  до 2002). Национален завеждащ кабинет по ендокринология (1997 – 2000). Oт 2005 година - Академик на Българките академия на науката и изкуствата и ръководител на секция ендокринология. Завеждащ кабинет по ендокринология към Университетска болница „Лозенец”(2006-2011). Понастоящем работи в болница „Аджибадем Сити Клиник Токуда”-София в  Клиниката  по вътрешни болести, като Началник Вътрешна клиника с отделение по ендокринология и нефрология.
Член е на Българското дружество по ендокринология от неговото основаване, главен редактор на официалното издание на дружеството – списание „Ендокринология” от 1996 г до момента.
Член на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), както и  на редакционната колегия на нейното научно списание. „Българска медицина”.
Носител е на няколко престижни награди в сферата на медицината, сред които "Асклепиус" на МУ-София за цялостен принос към медицинската наука за 2001 година и награда на БЛС "Проф. Константин Чилов" за принос в развитието на вътрешната медицина за 2004 година.
Работно време :
понеделник и петък от 9:00 до 11:00

Интервю с академик Боян Лозанов в тв. ЕВРОКОМ за предаването Кардиограма
Метаболитен синдром

ПЪРВО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗДАНИЕ-РЪКОВОДСТВО "БОЛЕСТИ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА" ,

автори: Акад.проф.д-р Боян С.Лозанов и Д-р Лъчезар Б.Лозанов, д.м,

Издателство "Симолини", София, 2018 /печатни коли 24,5, 388 стр./

Монографията е в две части: 1. "Физиология и патология на щитовидната жлеза", по нозологични единици; 2. "Роля на тиреоидните хормони за развиието и функцията на основните  системи и обмяната". Книгата съдържа 1000 литературни източници и 800 черно.бели и цветни илюстрации.

намира се на разположение в медицинските книжарници н София и страната.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.