Мая Михайлова - Психолог гр. София

19310
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Мая Михайлова е клиничен и консултативен психолог, с 18 години клиничен  професионален опит и практика с клиенти с различна психологична проблематика. Член е на ЕАТА (Европейска асоциация по транзакционен анализ) и на УС на БАТА( Българска асоциация по транзакционен анализ). Сертфициран обучител по кратки интервенции, свързани с употребата на вещества. Завършила е пълния курс на обучение по Транзакционен анализ и практикува под супервизия с белгийски супервизор и обучител. Работила е близо 15 години в областта на зависимостите – различни програми за лечение и рехабилитация. В последните 5 години активно е работила с пострадали от домашно и сексуално насилие. Има частна практика от 2014 година и в последните 2 години работи с хора от ЛГБТИ- спектъра, предимно хомосексуални и бисексуални личности с клинична проблематика и проблеми в интимността на двойката.

Кратко описание на метода, който практикува:

транзакционният анализ е  теория за личността и психотерапия, ориентирана към личностно израстване и промяна. Използва разбираем за клиента език, упражнения и техники водещи до промяна в социалните и лични отношения и в самата личност на клиента. Транзакционният анализ е  също теория и на комуникацията. Посредством вътрешния диалог, който клиентът води със себе си (своите вътрешни части на личността, наречени Его-състояния) и комуникацията с другите (транзакциите – социалните взаимодействия) може да се повлиява и променя реалността. Има няколко основни модели и понятия, с които работи този метод:

 • Модел на Его-състоянията – структура на личността (Родител, Възрастен, Дете);
 • Транзакции, знаци на признание, структуриране на времето;
 • Житейски сценарий (обект на психотерапията)
 • Заблуди, замърсявания на реалността (на его-състояние Възрастен)
 • Симбиози ( несъзнавани изкривявания на действителността)
 • Паразитни чувства, марки и психологични игри (несъзнавано заменяне на истинските чувства с позволени, складиране и натрупване на такива, несъзнавани повтарящи се ситуации и събития, разигравани с други хора, водещи до предвидим болезнен и познат резултат)

Целта на психотерапията е  автономност на личността - за да  се реализира пълния потенциал на възрастните хора е нужно да се преоценят стратегиите за справяне в живота, които са взети като решения от детството. Тези стратегии в повечето случаи не работят вече за човека и е нужно да бъдат заменени с нови, които работят в актуално време ( тук и сега). В езика на транзакционния анализ човек е нужно да премине от  житейския  си сценарий към автономността. Всички инструменти в транзакционния анализ (ТА) са ориентирани и създадени да помогнат на хората да постигнат автономност. Тя включва  3 основни компонента: осъзнатост, спонтанност и интимност. Това е способността на личността да използва всички свои ресурси на възрастен човек.

Философията на транзакционния анализ включва 3 основни схващания (предположения) по отношение на хората, живота и обстоятелствата за промяна:

- Хората са ОК (добри)
- Всеки има капацитет да мисли
- Хората решават своята собствена съдба, и тези решения могат да се променят.
- На базата на тези предположения има 2 основни принципа на практикуване на метода:
- Договор с човека (клиента) по отношение на целта
- Отворена комуникация.

Важна информация за клиентите:

Процесът на консултиране или терапия изисква минимум 2 сесии месечно, които са необходими за настъпване на промяна, оптимален вариант е 1 сесия на седмица, интензивен вариант за по-бързо постигане на резултат е 2 пъти в седмицата.

Области на консултиране и психотерапия, в които има компетентност: 

 • зависимости от психоактивни вещества, алкохол, хазарт, интернет-зависимости; консултиране на съ-зависими (родители, братя и сестри, партньори);
 • хранителни разстройства (булимия, анорексия);
 • сексуални проблеми с немедицински произход;
 • личностови разстройства, създаващи проблеми във взаимоотношенията с другите;
 • отношения свързани с насилие/злоупотреба и травми от преживяно насилие – емоционално, физическо, сексуално;
 • конфликтни и проблемни отношения между партньори, родители и подрастващи деца;
 • проблематика от тревожно-депресивния спектър; панически атаки, фобии; депресивни състояния; обсесивно-компулсивни състояния; хипохондрия;
 • консултиране на юноши/девойки (15-19 г.) и родители на юноши/девойки с проблемно поведение или емоционални проблеми – употреба на вещества, агресивно поведение; самонараняващо поведение;
 • проблеми в себеотстояването, със самочувствието и самоувереността;
 • консултиране на хора с хомосексуална и бисексуална ориентация, трансджендър идентичност при трудности във възприемането на себе си и сблъсък с хомо/би/трансфобия и дискриминация от обкръжаващата среда в училище, университета, на работното място или в близките отношения на семейството и приятелите; консултиране на родители на ЛГБТИ-хора по отношение на приемането и оказването на подкрепа на своите деца;

Цени:

- Психологична консултация (60 мин.) – 50 лв.
- Психотерапевтична сесия (60 мин.) – 50 лв.
- Такса за участие в група (120 мин.)  –  40 лв.
- Консултиране на двойка – родители или партньори (90 мин.) - 70 лв.
- При посещение 2 пъти седмично за 1 сесия с отстъпка (60 мин.) – 30 лв.
- Цените за онлайн сесии са същите, предварително се заплащат по банков път и така се резервира час.

Банкова сметка:

IBAN: BG50RZBB91551009864232

BIC: RZBBBGSF

Работно време:

Понеделник – петък от 12.30 до 20.30 часа

Понеделник и сряда от 10.00 до 20.30

Онлайн консултации:

четвъртък от 9.30 до 13.30 (сутрин) с предварително записване по ел. поща

Skype: maiskimm

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.