PRANAROM - Здраве и красота

300
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Фармацевт по образование и страстен привърженик на етеричните масла, Доминик Баду ръководи Pranarom lnternational от 1991 година. Той изгражда международна известност на Praпarom като запазва първоначалната идея да развива ароматерапията с цялата научна тежест и подход, която тази дисциплина заслужава.

Етеричните масла са продукти от растителен произход, които се излъчват от секреторните структури на растенията и представляват сложни смеси от органични съединения. Те са летливи и липидоразтворими, с характерен мирис.

ПРОЦЕС НА ДОБИВАНЕ

1.ОГЪН
2.ВОДА
3.ВОДНА ПАРА
4.АРОМАТНИ РАСТЕНИЯ
5.ВОДНА ПАРА
6.СТУДЕНА ВОДА
7.ТОПЛА ВОДА
8.ВОДА+ ЕТЕРИЧНО МАСЛО
9.ЕТЕРИЧНО МАСЛО
10.ХИДРОЗОЛ ИЛИ ХИДРОЛАТ

ИЗВЛИЧАНЕ ПО МЕХАНИЧЕН НАЧИН

Този метод е най-простият, но за съжаление и най-ограничаващият. Той се състои в механично счупване на „ароматните джобове“ на корите на цитрусовите плодове, за да се добие есенцията. Полученият продукт се нарича есенция, а не „етерично масло“, защото не е правено никакво химическо преобразувание с разтворители или водна пара /важи за всички цитруси/. Поради използването на много инсектициди върху цитрусовите плодове, всички есенции от тях, които са предназначени за консумация, са сертифицирани и са с органичен произход. 

ДЕСТИЛАЦИЯ

Дестилацията на водна пара, позната от дълбока древност, подобрена от арабите, усъвършенствана от жителите на град Грас, е процедура, която извлича ароматната субстанция, благодарение на водната пара.

Процедурата, сравнително отскоро, се нарича „дестилация чрез водна пара“ и подобрява със сигурност качеството на продукта, като намалява хидролитичната намеса (особено на етерите), свързвана с традиционната процедура на екстракция; инсталацията се състои от казан на пара, отделен от така наречения „alamblc“ – По-голямата част от етеричните масла се добиват чрез водна дестилация без химикали и на ниско налягане.

Процедурата се състои в това парата да премине през резервоар пълен с ароматни растения. На изхода на резервоара и при контролирано налягане водната пара е обогатена с етерични масла, там тя преминава през серпентина, където се кондензира. На края, казанче за етерични масла събира водата и етеричното масло.

Разликата във физичните свойства между двете течности позволява те да бъдат лесно разделени – Дивите растения имат невероятен аромат и изключителни биологични свойства, които се дължат, при повечето от тях, на високото съдържание на етерични масла, чиито синтез се благоприятства от надморската височина, слънцегреенето и сушата, или от симбиозата с други диворастящи растения в биотопа.

Дестилацията им трябва да се извършва много прецизно: изборът на котле (за предпочитане от неръждаема стомана), тръбите за загряване (с ниско налягане от 0,05 bar); времетраенето на дестилацията (удължено). Всичко това позволява да се „събере“ масленото съдържание от всички части на растението; използва се изворна вода, без или с малко варовик.

АВТЕНТИЧНИ И С ХЕМОТИП - Нашите масла са 100% чисти, 100% натурални и 100% пълни и непроменени.Те отговарят на всички критерии, упоменати до тук. Те са редки и тяхната цена е обяснимо по-висока, но е изцяло оправдана с тяхното качество и тяхната неоспорима ефикасност.

ФЛОРЕСАНС ЕООД

официален представител за България

БРОШУРА 1
БРОШУРА 2

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.