Facebook и Instagram спират промотирането на диетични публикации

Край на отслабването по Facebook и Instagram! Дните на публикации в тези социални мрежи, пълни напитки за детоксикация и всякакви наречени диетични продукти, са преброени.

Facebook, които са собственици на най-голямата социална мрежа за споделяне на снимки и кратки клипчета в света, вкл. в България, Instagram, обяви на 18 септември 2019 г., че променя политиката си към публикации, които рекламират или продават диетични продукти, както и такива, които насърчават козметичната хирургия.

Решението е свързано с притесненията, че влиянието на публикациите за диетични и детоксиращи продукти, както и промотиращите козметичната хирургия, уврежда психичното здраве на младежите и физическата им представа за себе си.

Първата промяна, които влиза в сила, е, че подобни продукти няма да бъдат показвани на лица под 18 години. Втората основна промяна е забрана на публикации на диетични продукти, които призовават за покупка на стоката.

Това обаче ще се случва само ако потребител се оплаче.

Причината за подобни действия от страна на Facebook е, че някои диетични продукти може да са вредни за здравето и да причинят хранителни разстройства у потребителите.

Относно рестрикцията към козметични операции поводът за новата политика е зачестелите пластични интервенции сред младите хора, причината за които била, че според експерти социалните медии прекалено ги промотират.

Искаме Instagram да бъде положително място за всички, които го използват и тази политика е част от нашата постоянна работа за намаляване на натиска, на който хората понякога се подлагат в резултат на социалните медии, казва Ема Колинс, мениджър на политиката за публикации в Instagram, цитирана от изданието Guardian.

Източник: zdraven.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.