9 съвета как да похапвате през деня, без да пълнеете

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Начинът, по който похапвате между храненията, е изключително важен, когато искате да поддържате здравословно тегло. Той влияе не само върху фигурата, но и върху цялостния тонус и настроението ви. Смутитата далеч не са най-здравословната закуска през деня, пише Bright Side.

1. Закусвайте бавно.

Дори когато похапвате между основните хранения, правете го бавно. Насладете се на всяка хапка. Разтегнете процеса на хранене. Опитайте да отделите 10 минути само за закусване и не се разсейвайте от други фактори – телевизия, компютри, разговори с колеги.

2. Изберете правилното време.

Най-доброто време за похапване е между 12 и 17 часа. Закуските в това време не само ще предтвратят преяждането, но и ще помогнат да ограничите нездравословните избори. Често нездравословните закуски между храненията са причина за излишните килограми.

3. Избирайте печено, вместо пържено. 

Плодовете и зеленчуците са полезни, но не под всяка форма. Например, има огромна разлика дали картофите са печени, или пържени. И макар печеното да е здравословно, често се пече в олио, а претопленото растително масло не е особено полезно.

4. Не яжте на бюрото.

Да хапвате между другото, докато работите, особено без да контролирате порциите, е опасно. Отвореният пакет бисквити пред компютъра може да изчезне неусетно, докато работите върху спешна задача.

5. Правете здравословни избори.

Докато колегите ви пият кафе със сладки, вие може да изберете чай без захар, и да го комбинирате с пресни или сушени плодове.

6. Яжте повече фибри и млечно-кисели продукти.

Ако работите седяща работа, яжте повече фибри и млечни продукти, които да помогнат на червата ви да се справят с недостатъчната активност. Добър източник на фибри са всички плодове и зеленчуци, пълнозърнестият хляб и триците.

7. Опитайте трици.

Започнете да добавяте трици към закуските си. Те насищат бързо и намаляват холестерола. Можете да слагате по малко трици в смутито, да ги поръсвате върху салатите или примесвате към изварата. Но не яжте по поече от 30 грама на ден и се уверете, че пиете достатъчно вода.

8. Не изпивайте калорите си.

Висококалоричните напитки като сокове или смутита няма да ви заситят за дълго време и вероятно ще надхвърлят лимитите на препоръчителните калории и захар за деня.

9. Приготвяйте си закуските вкъщи.

В магазините и заведенията за бързо хранене рядко ще намерите нещо здравословно в готов вид, затова е най-лесно да грабнете десертното блокче и да тичате обратно на работа. Ако обаче си приготвите нещо вкъщи, например здравословни бисквити или снакс, сушени във фуната банани или ябълкови резени, ще имате повече контрол върху съставките, които консумирате и по-малко ще се изкушавате да си купите нещо нездравословно.

Източник: Obekti.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.