9 начина да правите 10 000 крачки на студа

Много хора нямат време или желание да спортуват, но пък искат да са във форма и затова се стараят да правят по 10 000 крачки на ден. Когато времето е меко, ходенето е далеч по-приятно. Но зимата желанието рязко спада и мързелът често надделява.
Ето и няколко идеи как да поддържате мотивацията и да изпълнявате своите цели за изминати крачки.

1. Ходете вкъщи
Още със ставането, сложете телефона в джоба и докато изпълнявате сутрешните си ритуали, ще трупате крачки. Същото важи и за прибирането ви след работа. Ще видите, че без особено усилие, на ден правите средно между 2-3 хил. крачки у дома. Ако пак не ви стигат, можете да циркулирате из хола на приятна музика или дори с книга в ръка, докато си направите съответния брой.

2. Движете се, докато сте на спирката
Докато чакате автобуса или метрото, можете да правите по някоя крачка встрани и обратно. Това несъмнено ще добави стотици допълнителни крачки.

3. Ходете пеша на работа
Ако работата ви не е прекалено далече и е на достъпно и изчистено място от сняг и лед, оставете колата и градския транспорт и ходете пеша.

4. Забравете за асансьора
Изкачването и слизането по стълби също са изминати крачки. Не ползвайте асансьор в жилищната си сграда, нито в офиса.

5. Направете телевизора ваш приятел
Опитайте да погледате телевизия прави, докато се движите напред-назад и настрани. Така минутите в движение ще минат неусетно, докато сте се потопили в това, което дават на екрана.

6. Домакински задължения
Ако крачките за деня не са достигнали желаната бройка, винаги може да хванете метлата или прахосмукачката и да почистите, добавяйки още крачки.

7. Вземете си куче
То изисква задължителни разходки и дори студът няма да ви спре да го изведете навън и то поне 2 пъти на ден.

8. Обличайте се дебело
Ако сте облечени подходящо, студът няма да ви спре. Погрижете се да ви е топло и комфортно и направете желаната разходка.

9. Намерете си компания
Когато човек има компания за ходене и спорт, мотивацията му е по-силна. Намерете си приятелче, с което да превърнете разходките или джогинга в традиция.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.