9 мита, внушени от здравните експерти

Някои от основните ни разбирания за здравето са стереотипи, залегнали от възпитанието и училищния живот. Всъщност обаче те са изключително невалидни, пише Obekti.bg. Това посочват американските автори в здравния портал health.com. Те изброяват списък с 9 мита, внушени от здравните експерти. 

1. Митове за стреса, написани в интернет. В миналото здравната дезинформация се разпространяваше бавно, но не и днес, когато пишем в мрежата до знайни и незнайни експерти и четем във форуми веднага, щом се почувстваме зле. Много от отговорите, които получаваме онлайн обаче, са погрешен прочит на фактите или дори умишлено извъртане на истината.
2. Правилото „Пийте 8 чаши вода дневно”. Мнозина смятат, че само водата е единствената питейна течност, полезна за здравето им. Това убеждение обаче датира от 1945 година. Днес вече е считана за много полезна и консумацията на чай, прясно мляко, плодове, фреш и сок в допълнение към водата.
3. От стреса ще ви посивеят косите. Твърде много притеснения наистина ни състаряват отвътре и отвън, но до този момент няма научно доказателство за мигновено ускоряване на процеса на побеляване на косъма.
4. Четенето на лоша светлина уврежда очите. Взираме се в текста, защото не виждаме добре. Това довежда до главоболие, но няма перманентни вреди върху зрението.
5. Кафето е много вредно. В твърде големи количества да, но в умерени ежедневният му прием има множество позитиви. То се произвежда от растения, които имат полезни фитохимикали с въздействие на антиоксиданти.
6. Храни се здраво по време на простуда, гладувай, когато имаш температура. Дори да не сте гладни, когато горите, имате нужда от много течности, защото се изпотявате. Опитайте да ядете плодове.
7. Свежото е винаги по-добро от замразеното. Истината е, че замразените плодове и зеленчуци могат да са точно толкова полезни, колкото свежите, когато са набрани в пиковия момент на хранителното им съдържание.
8. Яйцата повишават холестерола. Нови изследвания показват, че наситените мазнини в диетата на човека, не диетичният холестерол, е по-вероятно да повишат риска от сърдечни заболявания. В умерени количества яйцата са полезни, защото съдържат витамин A и D.
9. Хвани нещо студено и ще настинеш. Ако се разтреперите от студ няма да се разболеете, освен ако не е отслабнал имунитетът ви толкова много, че защитните сили на тялото ви са унищожени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.