8 съвета за безопасни тренировки в горещинит

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Лятото е перфектното време да излезем навън и да се забавляваме. Повечето хора го обичат точно заради това, че предлага много разнообразни дейности, които можем да практикуваме на открито. Такива са например плуването, бягането, карането на велосипед.

Но летните горещини могат да


бъдат и опасни, ако не сме достатъчно внимателни. Особено за тези, които тренират.

Една от най-трудните задачи е да запазим тялото си хидратирано и поддържането на електролитите и солта в тялото. Този деликатен баланс е от решаващо значение за правилното функциониране на организма ни.

Ако не пием достатъчно вода, рискуваме да се дехидратираме и да се появят симптоми на замаяност и гадене. А в случай, че не ги разпознаем, дехидратацията може да доведе до бъбречна недостатъчност и в много редки случаи да бъде дори с фатален край.

Другата крайност също може да бъде много опасна. Пиенето на прекалено много течности, без да възстановяваме електролитите си, може да доведе до хипонатриемия. Симптомите на това състояние включват объркване, гадене, мускулни крампи, припадъци или дори летален изход в екстремни случаи.

Затова трябва да бъдем много предпазливи с тренировките си в горещините. Тези съвети са полезни за предпазването от опасни последици:

Часовият период, когато тренираме, е важен
Трябва да се избягва времето от 10 до 15 ч., тъй като тогава температурите са най-високи. Рано сутрин е най-подходящият момент за провеждане на упражнения.

Подходящото облекло
Дрехите в светли цветове и от памучен материал са по-подходящи за тренировки. Повечето спортни екипи, които се продават в магазините, също са произведени от подходяща материя, която да не задържа толкова топлината и предизвиква допълнително потене.

Използването на слънцезащитен крем
Особено тези с по-висок фактор, ни предпазват от изгаряния на кожата. Дори и в облачните дни е хубаво да не пропускаме употребата му.

Хидратиране на тялото
Както е написано в горните редове, хидратацията е от основна важност. Препоръчително е пиенето на вода на всеки 15 минути при тренировка, дори и да не чувстваме жажда.

Поддържане на електролитите и солта в тялото
Подходящ вариант по време за тренировка е приемът на натрий, които поддържат баланса в тялото ни. Натрият е изключително важен за тялото електролит и йон. Приемайте течности, които съдържат електролити.

Сенчестите места
Ако е възможно, тренирайте на места, които са възможно най-малко изложени на слънце.

Следенето на прогнозата за времето предварително
Хубаво е да проверим прогнозата за времето, преди да започнем тренировката си. Ако ще бъде много горещо, може да я направим на закрито. Замърсеният въздух в откритите пространства могат да увредят белите дробове, което е още една причина невинаги тренировките да се провеждат на открито.

Вслушвайте се в сигналите на тялото
Това е най-важният съвет, който може да се даде. Трябва да спрем с тренировката незабавно, ако почувстваме слабост, замайване или гадене.


 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.