8 признака, че сте здрави, дори и да не мислите така

True Health Initiative е известна в световен мащаб като организация, която има алтернативен подход към здравните проблеми. Лекарите, които работят в True Health Initiative, се опитват да намалят напрежението, свързано със здравословните проблеми. Според тях хората днес обръщат нездравословно голямо внимание на здравето, което води до хипохондрия. Синтия Гейер, лекар диетолог и член на THI, изброява пред Bright Side 8 признака на наистина доброто здравe.

Спойлер: ако се чувствате добре, това означава, че сте добре. Въпреки всички вредни автомобилни газове, които дишате, генно модифицираните организми, които ядете, и химикалите, които се съдържат в шампоана ви.

Ядете само когато сте гладни и не преяждате.

Ако не ядете от скука и не сте психологически пристрастени към храната, вие сте добре в това отношение и можете да продължите напред.

Менюто ви е здравословно.

Ядете вкусна и разнообразна храна. Не ограничавайте диетата си до пилешки гърди с ориз, или обратно, не прекалявате със сладкишите и пържените картофи.

Ядете толкова, колкото се нуждае тялото ви.

Всеки човек има свои собствени хранителни нужди. Няма универсална формула, която да изчисли от колко калории имате нужда, това е строго индивидуално. Можете да ядете по-малко или много повече от останалите и това да не е проблем. Важното е да слушате тялото си и да се опитате да разберете от какво има нужда. Ако можете да правите това, поздравления!

Накратко, първите три точки в списъка се свеждат до едно: храните се нормално и разнообразно, не ядете твърде много или твърде малко и най-вече, не се вманиачавате.

Можете да изкачите стълбите и да дишате нормално.

Това е индикатор, че тялото ви е в добра физическа форма. Не е нужно да имате невероятна издържливост или да спортувате много, за да се смятате за здрави. Ако нямате чувството, че издъхвате, докато изкачвате стълбите, това означава, че сте добре.
 

„Ако можете да изкачите два етажа без прекъсване и да се чувствате добре, това означава, че сте в добра физическа форма. Означава, че тялото ви може да се справя нормално с ежедневната си физическа активност“.

Изпитвате разнообразни емоции - от тъга до вълнение.

Доброто психично здраве няма нищо общо с това да сте свръх оптимистични 24 часа в денонощието. Гневът от време на време е нормално, тъгата е нещо нормално, раздразнението и депресивните състояния са нещо нормално. Способността да изпитвате всички тези емоции е знак за добро психическо здраве. Важно и да съзнавате, че нито една от тези емоции не е за постоянно. 

Можете да станете рано без аларма.

Това означава, че можете да ставате всяка сутрин без тревога и да се чувствате добре. Не става въпрос за дните, в които трябва да станете в 5 сутринта. Става дума за дните, когато имате по-спокоен график и не е нужно да ставате в необичайно ранен час.

Ако чувствате, че се наспивате и отпочивате качествено и можете да станете рано и да се чувствате добре, това означава, че сте здрави.

Не заспивате незабавно.

Разбира се, има трудни дни, когато заспивате за секунди – веднага щом главата ви се докосне до възглавницата. Това е съвсем нормално, освен ако не се случва всеки ден. Според учените нормалният процес на заспиване отнема от 10 до 20 минути. Това трябва да бъде спокоен и бавен процес. 

Имате достатъчно енергия, за да правите нещата, които искате.

Ако не са налага да оцелявате в цикъла „сън – храна – работа – сън“, значи сте добре. Имате достатъчно енергия за нещата, които ви харесват, като да играете с децата си, да се виждате с приятелите си, да отделяте време за любими занимания.

Има една проста формула: ако се храните нормално, спите добре и се движите през деня, това означава, че сте добре.

Източник: obekti.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.