8 навика, които предизвикват главоболие

Главоболието е нещо много неприятно, за съжаление все по-често срещано дори при напълно здрави хора. Причините за него са различни и макар медицината да има някои мигновени решения, в дълготраен план може да се предпазите от него, като се отървете от някои вредни навици. А именно:

  1. Не спите достатъчно и качествено. Съвет: спете поне 8 часа на денонощие!
  2. Прекалено стресирани сте. Съвет: научете се да изключвате и да отпочивате с йога, медитация, танци или друга приятна и релаксираща активност.
  3. Пропускате хранене, което причинява рязко повишаване на кръвната захар. Съвет: Хранете се по 5 пъти на ден през 3-4 часа. 3 от храненията трябва да са основни, две по-леки.
  4. Изгърбвате се на работа. Съвет: Ако прекарвате часове наред зад бюро се старайте да седите с изправен гръб и вдигнати рамене. Лошата поза е сред най-честите причинители на главоболие.
  5. Дехидратация. Съвет: Пийте поне 8 чаши вода на ден.
  6. Пиете прекалено много кафе/чай. Съвет: Преминете на безкофеинови напитки. Кофеинът изкуствено повишава бдителността ви, а след това идва сериозен спад. В по-големи количества той дехидратира и може да причини мигрена.
  7. Прекалявате с алкохола! Съвет: Досущ като кофеиновите напитки, спиртните възбуждат изкуствено, дехидратират тялото и нарушават обмяната на веществата и съня.
  8. Консумирате храни, богати на тирамин и аспартам. Съвет: И двете вещества доказано могат да предизвикат мигрена, така че заложете на по-здравословни храни и се откажете от полуфабрикатите, газираното и консервите.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.