7 простички начина да забързате своя метаболизъм

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Ако планирате да свалите няколко излишни килограма или да подобрите цялостното си здравословно състояние, първото нещо, което трябва да направите е, да увеличите метаболизма си. В противен случай никоя диета няма да постигне желания резултат.

Съществуват 7 простички

начина, по които можете да направите това.

Пийте повече вода

Ако не приемате достатъчно вода, тялото ви ще изгаря по-малко калории. Освен това вашият черен дроб ще работи по-усърдно, за да възстанови водния баланс. Ако искате да ускорите метаболизма си, пийте повече вода и зелен чай.

Яжте органични продукти

Избирайте внимателно своята храна. Кажете „не“ на ГМО продукти, произведени с помощта на антибиотици и хормони на растежа. Те само ще забавят метаболизма ви.

Ставайте рано

Слънчевата светлина се отразява на вашия метаболизъм и консумацията на енергия. Ранното ставане ще ви помогне да регулирате биологичните си процеси, които зависят пряко от цикъла ден/нощ.

Консумирайте хранителни продукти, влияещи благоприятно на метаболизма

Яжте повече млечни храни. Те снабдяват тялото ви с калций, който изгаря мазнините и изгражда мускулната маса. Поддържайте нормални нива на желязо в тялото си и използвайте йодирана сол, за да улесните работата на щитовидната жлеза.

Спортувайте по-често

Всички физически дейности ще ускорят вашия метаболизъм. Мускулите ви постоянно се нуждаят от още енергия. Затова ходете на фитнес, разхождайте се по-често. Или просто танцувайте.

Хранете се разумно и здравословно

Яжте на всеки 3-4 часа.

Избягвайте въглехидратите, но не ги елиминирайте изцяло.

Ако намалите драматично приема на храна, тялото ви ще приеме защитна позиция и ще започне да съхранява и малкото храна, която му давате.

Кажете „не“ на стреса

Ако изпитвате постоянно стрес и тревожност, тялото ви не може да се отпусне, а метаболизмът ви се забавя. Избягвайте стресовите ситуации и открийте най-подходящия начин да се отпуснете и да освободите напрежението.

Източник: BrightSide

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.