7 навика, които можете да обвините за тлъстинките около корема

Тлъстините в областта на корема са най-опасните мазнини, тъй като обвиват вътрешните органи и съществено повишават риска от сърдечно-съдови болести, диабет и други сериозни недъзи.

За съжаление, съвременният човек практикува куп навици, които съществено увеличават шансовете за образуването на коремче и пречат при всеки опит фигурата да бъде коригирана.

Прекарвате прекалено много време в социалните мрежи

Колкото повече последователи и приятели имате във Facebook и Instagram, толкова повече време е необходимо да им отделяте. Т.е. по-висок е рискът от качване на килограми.

Няма значение какво правите, гледате снимки на модели с идеална фигура или обикновени хора с нормално тегло. В първия случай сте изложени на риск от хранително разстройство, а във втория – можете да се откажете да се грижите за здравето си и да спортувате. Изключете смартфона и излезте на разходка!

Пиете много сокове

Диетолозите отдавна възприемат соковете, дори фрешовете, за не толкова полезни, когато се употребяват без мярка. Редовната консумация на сокове и смутита, например, съществено повишава риска от сърдечно-съдови болести и спомага за натрупването на висцерални мазнини.

Защо? Заради захарта. Изяждаме една ябълка или портокал, но заедно с фруктозата получаваме и фибри, които регулират скоростта, с която захарта попада в кръвта, както и количеството й. При смутитата и соковете получаваме само захар.

Спортувате от дъжд на вятър

Обездвиженият начин на живот нанасят същата вреда върху организма, каквата тютюнопушенето и употребата на големи дози алкохол. Препоръчителни като минимум са 150 минути аеробни упражнения. По този начин ще защитите талията от излишните мазнини, а сърцето – от повишени и опасни натоварвания.

Отказвате да консумирате млечни продукти

Още една причина за натрупване на тлъстини в областта на корема – недостатъчно активната работа на червата. Причина за това е дефицитът на полезни бактерии, които помагат за регулирането на храносмилането и поддържането на здравословен метаболизъм.

Не спазвате режим на хранене

Ако хапвате от време на време, то вие гладувате или пък преяждате. Рано или късно ще се сблъскате с излишните килограми и увеличената талия. Първо, в такава ситуация организмът изпитва стрес и предпочита да се запасява с енергия, а не да я разходва.

Второ, нередовното хранене често е нездравословно – в бързината се стремите да изядете нещо, а често то е доста мазно, наситено с бързи въглехидрати и захар.

Ядете много мазна храна

Пържени картофи, чипсове, панирани пилешки хапки и т.н. Това са все продукти, приготвени с употребата на доста мазнина. Най-верният път към тлъстините!

Ядете прекалено малко зеленчуци

Искате да се избавите от коремчето? Започнете всяко основно хранене с порция зеленчуци – пресни или приготвени на пара. Първо, фибрите са полезни за храносмилането и регулират нивото на кръвната захар.

Второ, зеленчуците запълват стомаха и ще ядете по-малко. Трето, зеленчуците са изключително полезни за здравето!

Източник: profit.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.