7 любопитни неща, които може да са заразни

Ако смятате, че бактериите и инфекциите са единствените заразни неща, помислете пак! Ще се изненадате колко неща можете да прихванете, само като наблюдавате човека отсреща.

Поръчки в заведения за хранене

Хората са по-доволни и щастливи, когато поръчват храна, сходна на тази на компанията си на масата, твърди изследване на университета в Илинойс. Ако искате да отслабнете, по-добре поръчвайте първи, за да не се повлиявате от избора на другите.

Щастието

Според изследване на университета в Сан Диего, когато сте щастливи, вашите близки и познати в радиус от 2 км са с 25 % по-щастливи, а съседите ви с 34 % и всичко това заради вас.

Отказване на цигари

Същото изследване, отнасящо се до щастието, разкрива още, че когато някой откаже цигарите, близките и семейството му са с 36% по-склонни също да го направят. А тези, които не са ви близки, но са край вас, са с 20% по-склонни да го направят.

Сърбеж

Случвало ли ви се е да започнете да се почесвате само като гледате някой, който го прави? Ако да, не сте единствени. Според изследване, публикувано в сп. „Наука“ мишки, които гледат други себеподобни да се чешат, започват също да го правят даже два пъти по-често.

Желание за покупки

Желанието за нови придобивки расте само като научавате кой какво си е купил край вас. Според изследване, публикувано в сп. „Невронаука“, хората оценяваме по-високо предмети, за които знаем, че друг вече си е купил.

Развод

Изследване, публикувано през 2013 в сп. „Социални сили“ е открило, че приятели на развеждаща се двойка са 75% по-склонни да се разведат, отколкото двойки с женени приятели. Като цяло разводът на приятелско семейство повишава риска от разтрогване на брака на околните с 33%.    

Реакции на тялото

Смях, почесване, кихане, прозяване – подобни естествени реакции на тялото са „заразни“ и ако срещу вас някой проявява подобна реакция има висок шанс в следващите 10 минути и вие да повторите поведението му.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.