6 ползи от сутрешния прием на лимонена вода

Лимонът има освежаващ вкус и аромат, изключително богат е на витамин С и притежава антибактериални и антивирусни свойства. Сокът му действа детоксикиращо и прочистващо. Ето още ползи от приема на лимонов сок в топла вода сутрин на гладно:

Лимонът е естествен антиоксидантЛимонената вода е източник на растителни съединения, наречени флавоноиди, които предпазват клетките от увреждане. Флавоноидите са свързани и с ползи за кръвообращението и инсулиновата чувствителност. Лимоновите флавоноиди също имат потенциала да намаляват оксидативния стрес.

Лимонената вода подсилва имунитета

Лимонът е богат на витамин С, който подобрява функциите на имунната система. Нивото на витамина в организма е едно от първите неща, които се сриват, когато тялото е подложено на стрес. Затова специалистите препоръчват допълнителен прием от витамин С в по-напрегнатите дни.

Лимонената вода възпрепятства камъни в бъбреците

Бъбречните камъни са твърди минерални образувания, които се събират в бъбреците. Смята се, че увеличаването на количеството на цитрата в урината предотвратява образуването на камъни. Лимонената вода съдържа големи количества цитрат и тя може да помогне успешно за лечение на камъни в бъбреците.

Лимонът хидратира тялото

Необходимо е тялото да получава ежедневно вода от храни и напитки. Въпреки това, водата е най-добрата напитка за хидратация. Добавянето на лимон към нея подобрява вкуса ѝ и освежава тялото.

Лимонената вода подобрява състоянието на кожата

Витамин С, намиращ се в лимоните, помага да намаляване на бръчките в кожата. Той предотвратява сухотата на кожата и възпрепятства стареенето ѝ, тъй като сухата кожа е склонна към образуването на бръчки. 

Лимонената вода освежава дъха

Лимонената вода може да се пие на гладно за освежаване на дъха в резултат от лошо храносмилане. Същото народно лекарство се прилага и при лош дъх, причинен от консумирането на храни със силни миризми като лук, чесън и риба. Лимонената вода може да се приема и сутрин след хранене, тъй като плодът стимулира слюнката, а водата предотвратява сухотата в устата, което може да доведе до лош дъх, причинен от бактерии.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.