6-те най-мощни комбинации в кухнята

Повечето храни, приготвени по правилния начин, са здравословни. Но някои увеличават в пъти положителните си свойства, когато са комбинирани с други храни. Д-р Ейми Ша, популярен индийски диетолог, разкри кои са най-мощните и сред най-здравословните комбинации в кухнята.

Куркума с черен пипер

Куркумата е богата на куркумин, антиоксидант, който доказано се бори с много заболявания. Куркуминът има и противовъзпалителни свойства, които могат да неутрализират свободния радикал и по този начин да ви предпазят от заболявания. Черният пипер, когато се комбинира с куркума, повишава бионаличността си до 1000 пъти.

Лимон и зелени листни зеленчуци

Извличането на желязо от зелените листни зеленчуци може да се увеличи осезаемо, когато те се комбинират с лимон (витамин С). Когато изцедите лимон над зеле, спанак, маруля, рукола, не само ще се подобри вкусът им, но и ще се увеличи усвояването на ценните им съставки.

Домати и броколи

И двата зеленчука се борят с рака, защитавайки организма от свободните вредни радикали. Консумирани заедно, образуват щит над организма по отношение на тези канцерогенни елементи.

Маруля и зехтин

Здравословните мазнини в зехтина помагат на каротеноидите да навлязат по-лесно от храносмилателната система в кръвта.

Зелен чай и цитруси

Витамин С, който се съдържа в цитрусовите плодове, спомага абсорбирането на антиоксидантите полифеноли, които се намират в зеления чай.

Авокадо и салца

Салцата е богата на мощния антиоксидант ликопен. Здравословните мазнини в авокадото,, повишават абсорбцията на ликопен с 200-400%, ако двата продукта се консумират заедно.

Източник: www.tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.