5 храни, които борят главоболието

Главоболието е често срещан проблем, с който милиони хора по света се сблъскват ежедневно. Уви, все още не е открита 100% превенция от него, тъй като може да бъде причинено от различни фактори. И все пак, преди да се натъпчете с лекарства, опитайте да го намалите по естествен начин със следните храни:

Пълнозърнест тост

Ниският прием на въглехидрати също може да доведе до главоболие, така че ако сте на кето режим, не е необичайно да изпитвате главоболие. Причината е, че с липсата на въглехидрати намалява и гликогенът в организма, който е основният източник на енергия за мозъка. Този режим също така причинява загуба на течности, а дехидратацията води до главоболие. Хапването на малко въглехидрати при болки в главата може да намали интензивността им.

Джинджифил

Джинджифилът е суперхрана, която е ефективна за облекчаване на няколко здравословни състояния. Коренът може да блокира простагландините (невротрансмитери, които играят роля при възпаление) и може да осигури облекчение при главоболие и мигрена. Джинджифилът може да бъде ефективен и при справяне с гадене и грип. Можете да пиете чай от джинджифил или да добавяте джинджифил към храната си.

Диня

Основна причина за главоболието е дехидратацията. Така че пиенето на вода или приемът на богата на вода храна, може да помогне за успокояване на състоянието ви. Динята съдържа 92 процента вода и може да бъде добър вариант за бърза хидратация. Алтернатива е и хапването на краставици.

Спанак

Листните зелени зеленчуци като спанак и зеле съдържат голямо количество магнезий, хранително вещество, което е известно със свойствата си за облекчаване на главоболието. Една чаша спанак съдържа 24 милиграма магнезий. Не само това, но проучванията показват, че редовният прием на магнезий може да намали
пристъпите на мигрена с 41,2%.

Йогурт

Наличието на богата на калций храна също може да помогне за облекчение от удара на главоболието. Дефицитът на калций намалява способността на мозъка да работи ефективно. Киселото мляко съдържа високо количество рибофлавин, част от витаминния комплекс В, който може да бъде ефективен при главоболие.
Също така е полезно за здравето на червата.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.