5 причини за мазна кожа

Лятото вече е тук и температурите започват да ни се отразяват негативно. Освен че постоянно ни е топло и няма къде да се скрием от горещините, слънцето прави и кожата ни да изглежда мазна. Но това може да не е единственият фактор що се отнася до този проблем. Дерматологът д-р Рита Линкнер обяснява, че мазната кожа обикновено е резултат от бързата работа на мастните жлези и по този начин те произвеждат твърде много масло. Това може да доведе до нежелано акне и да запуши порите. Д-р Линкнер споделя, че другите фактори, виновни за мазна кожа може да бъдат гените, видът храна, който приемаме, както и твърде мазни продукти за лице като гримове и кремове.

Ето някои от причините, поради които може кожата ви да изглежда мазна.

Генетиката

Един от най-често срещаните фактори е генетиката. Просто така сте се родили. „Както повечето от нещата и мазната кожа може да бъде наследствена“, споделя дерматологът д-р Йорам Харт. Ако родителите ви страдат от този проблем, има огромна вероятност да се прояви и при вас.

Продуктите за лице

Д-р Харт предупреждава, че ако не използвате продукти, които са подходящи за вашата кожа, може да накарате кожата ви да изглежда мазна. Това най-често се среща зимно време, когато хората използват повече кремове, които хидратират, но те могат да запушат порите ви и да омазнят кожата повече от необходимото. Използването на т. нар. „мазен грим“ също може да се окаже фактор. Така че се отървете от тези продукти и се насочете към нещо, което е по-подходящо за вашата кожа.

Твърде агресивното миене

Обратно на логиката, ако използвате продукти за лице, които го изсушават, може да причините омазняване. Това се случва, защото кожата усеща сухота и започва да произвежда твърде много мазнина и да запушва порите на лицето. За да предотвратите този негативен ефект, започнете да използвате продукти, които хидратират вашата кожа до нормални пропорции.

Хранене

Проучване показва, че много млечни продукти като сирене, масло и мляко могат да отключат масните жлези в тялото и по този начин да се увеличи тяхната секреция. Причината е, че те съдържат в себе си хормони, които могат да причинят дисбаланс в тялото и то започва да произвежда твърде много мас. Може да намалите приема на тези продукти, за да може кожата ви да започне да произвежда нормални количества мас.

Дехидратация

Когато няма достатъчно течност в организма, тялото се опитва да я замести като изпраща сигнали към жлезите ни, които започват да произвеждат повече мас в кожата ни. Това е така, защото мастните жлези се опитват да омазняват кожата и ако получат сигнал, че трябва да освежат тялото ви, то те ще произведат мазна субстанция, която най-вероятно ще се прояви на лицето ви. Затова водата трябва винаги да ви е подръка.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.