5 мита за избелването на зъби

Блестящата усмивка не само повишава самочувствието и печели вниманието на околните, но и отваря много врати. За съжаление, не всеки се ражда с такава и с годините в зависимост от начина на живот, зъбите може сериозно да пострадат и цветът им да потъмнее.

През последните години излязоха иновативни методи и процедури за избелване на зъбите и докато някои с готовност се подлагат на тях, други остават скептични.

Нека хвърлим едно око на най-разпространените заблуди относно избелването на зъбите:

  1. Домашните средства за избелване вършат същата работа като зъболекаря

Научни изследвания установяват, че натриевият хлорид, активна съставка в повечето продукти за избелване на зъби, може значително да намали твърдостта на зъбите при контакт с киселини (повечето от които се съдържат в напитки и храни, които редовно консумирате) и да ги направи податливи на ожулвания и разрушаване.

Докато водородният пероксид е стандартният химикал, използван в стоматологичните практики, несигурността по отношение на химичния състав на рекламирани продукти без лекарско предписание, ги прави изключително рискови. Някои от тези продукти всъщност съдържат опасни химикали, включително токсични или забранени вещества, които могат силно да изгорят венците или да повредят непоправимо зъбите.

По-добре да се доверите на сертифициран зъболекар, който е учил в детайли за устната и зъбна хигиена и здраве и може да диагностицира състоянието им и да ви предпише адекватни продукти.

  1. Трябва да се откажете от кафето и чая след избелване на зъбите

Пациентите винаги са съветвани да изчакат с употребата на „оцветяващи агенти“ след избелване, но това не е завинаги, а по-скоро за някакъв период в рамките на часове до денонощие, докато все още действат активно избелващите агенти.

  1. Процедурите за избелване при стоматолог траят много дълго

В зависимост от състоянието на зъбите и подготовката им за процеса на избелване, процедурата може да трае от 20 минути до час и нещо. В общия случай, тъй като се използват силни съставки, прилагането им върху зъбите не е повече от 20 минути.

  1. Всички зъби подлежат на избелване

Това не е съвсем така. Има зъби, чийто емайл може да бъде леко почистен, но така и да не добие бял цвят, без значение на каква процедура се подлага човек.

Трябва да бъдете реалистично настроени и да не очаквате чудеса. Говорете предварително със своя стоматолог, който ще ви даде информация с кой метод какво евентуално можете да постигнете.

  1. Избелването отслабва зъбите и ги прави по-чувствителни

Истината е, че като всяка медицинска процедура, избелването на зъбите също е придружено от редица потенциални рискове, включително чувствителност, раздразнение на венците или дори увреждане на нервите. Все пак наличието на процедура, извършена от лицензиран професионален лекар по дентална медицина, може да помогне да се избегнат или сведат до минимум тези рискове. В допълнение, проучванията показват също, че най-новата технология за избелване на зъбите – като избелващи гелове, активирани от диодни лазери – не променят повърхността, не нанасят повреди или не нараняват зъба в сравнение с повечето конвенционални избелващи продукти.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.