5 вида алкохол, които съсипват кожата ви

Ако обичате да пийвате всеки уикенд и с нетърпение чакате петъка, за да разпуснете с чашка в ръка, имаме лоша новина за вас. Алкохолът освен че влияе зле на черния дроб и на фигурата ви, може да ви състари бързо с няколко годинки. Ето и как го прави и кои алкохолни напитки е хубаво да избягвате или драстично да намалите.

Бира

Ако сте любител на бирата, трябва да намалите темпото, защото бирата е основната причина да имате подпухнало или подуто лице. Пенливата напитка съдържа както захар, така и сол, които допринасят за подуването на корема.

Бяло вино

Обичате да пийвате чаша бяло вино вечер? Изследване, публикувано в трудовете на американския университет „Браун“, установява, че дори консумирането на малки количества бяло вино може да увеличи шансовете ви за развитие на розацея, състояние на кожата, което причинява зачервяване и видими кръвоносни съдове по лицето.

Червено вино

Червеното вино може и да има някои ползи за тялото, но определено не е приятел на кожата ви. Ако като цяло кожата ви е по-уязвима и сте предразположени към обриви, пиенето на червено вино може да ги изостри, поради естествената захар, която се съдържа в напитката.

Ром/Уиски

Въпреки че ромът или уискито може да не са толкова лоши като цяло, фактът, че повечето хора обичат да добавят газирани напитки към тези питиета, е това, което ги превръща във враг на кожата. Газираните напитки съдържат захар и изкуствени подсладители, които предизвикват акне. Също така, тъмните напитки съдържат конгенери, които се произвеждат по време на ферментацията на алкохол и тези конгенери карат кожата да старее по-бързо.

Коктейли

Тъй като коктейлите са смесица от разнообразни алкохолни напитки, те губят своята чистота и голямото количество захар, използвано във всеки един от тях, може да провокира акне, зачервяване на очите и обриви.

Какво да пиете?

Според изследователите, колкото по-чист е алкохолът, толкова по-малко вреди на кожата. В този ред на мисли, ако искате да пийнете нещо силно, по-добре се насочете към водка или джин, вместо уиски и вино.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.