4 храни, с които да неутрализираме лятната жега

За да се преборим с жегата в летните дни, трябва да добавим към менюто си храни, богати на различни вещества и вода. Това е много важно, най-вече за да поддържаме организма си хидратиран и да му набавим необходимите за правилната му функция хранителни елементи.

Специалисти в областта на храненето дават своите насоки кои храни да изберем.

  1. Извара

Изварата съдържа полезни бактерии, които не само подпомагат храносмилането, но също така подобряват и имунитета. Затова през този сезон е препоръчително да се възползваме максимално от изварата и да я добавим към смутито, айряна и друга напитка или ястие.

  1. Пъпеш

Ако обичаме да ядем плодове, трябва да се уверим, че всеки ден си носим кутия с пъпеш за обяд, за да се справим по-добре с горещините.

Този летен плод не само е с ниско съдържание на калории и има голямо количество антиоксиданти, но подпомага и храносмилането.

  1. Краставица

Разбира се, краставицата е задължителна в борбата с топлите дни и обезводняването. Тъй като зеленчукът съдържа 88% вода, когато е в комбинация с щипка сол, помага за възстановяване на загубените електролити и вода, вследствие на жегите.

  1. Сурово манго

Същински склад за хранителни вещества, суровото манго може да неутрализира лятната горещина, като попълни загубените хранителни вещества в организма, вследствие на дехидратацията му.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.