4 спорта, които повишават мозъчната активност

За много хора решаването на судоку и кръстословици във вестника е достатъчна гимнастика за мозъка.

Да, това е приятно занимание, което ще ви накара да се замислите, но ако не сте фенове на подобни занимания, може да помогнете на тази важна част от главата си и с няколко по-активни физически упражнения.

Какво по-добро от това да тренираш мозъка и тялото едновременно!

Най-подходящите спортове в тази насока са:

Бягане

Според изследване от 2016, бягането помага за образуване на нови клетки в областта на хипокампуса, част от мозъка, отговорна за изучаването и запомнянето на нови неща. Това упражнение помага на мозъка да се справя със стреса, което е често срещан проблем при хората в наши дни. Освен това подсилва способността на ума да запомня.

Аеробика и нейни разновидности

Аеробните упражнения са друга отлична форма на упражнения за подобряване на здравето на мозъка. Изпълнението на аеробни упражнения с умерена интензивност в продължение на 150 минути седмично носи много ползи за ума ви – увеличават пространствената памет, намаляват риска от деменция, депресия и тревожност според редица изследвания.

Колоездене

Според изследване, колоезденето повишава притока на кръв към мозъка, което подпомага израстването на нови клетки и подобрява функционирането на мозъка. То помага, когато страдате от хипертония, прави ви психически по-силни и повдига настроението ви. Освен това то регулира нивото на кортизола (хормоните на стреса) и адреналина в организма.

Медитация

Няма нищо толкова ефективно, колкото медитацията, когато става дума за подобряване на функционирането на мозъка. Медитациите помагат да успокоите ума си и да повишите нивото на концентрация. Тя е добър начин да управлявате нивото на стрес и да подобрите силата на паметта.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.