4 плода, които ще ви помогнат да отслабнете

Който и диетолог да попитате, ще ви препоръча да включите плодове в менюто си, ако искате да намалите/контролирате теглото си. Причината е, че те съдържат антиоксиданти, витамини, те са алкална храна и поддържат здравословна среда в стомаха и освен това нямат много калории, като едновременно създават усещане за ситост заради наличието на фибри в тях.

Да, плодовете съдържат и фруктоза и затова не трябва да ядете индустриални количества, но пък по няколко броя от тях на ден могат само да улеснят процеса по намаляване на килограмите и то без да се налага да гладувате.

Изследване, публикувано в „Британски журнал по медицина“, в което участие са взели 100 000 мъже и жени, е установило, че боровинките имат антиоксиданти, флаваноли, флаван-3-оли, антоцианини и флавоноидни полимери, които могат да помогнат за предотвратяване на наддаването на тегло.

В една чаша боровинки има около 10 милиграма антоцианини. Ето и кои други плодове можете спокойно да включите в диетичното си меню:

Ябълки

Ябълките са пълни с фибри и флавоноидни полимери. Те създават усещане за ситост и активират стомашните сокове да разграждат храната в стомаха. Яжте ябълките с обелките, за да получите повече фибри, антиоксиданти и ефективно да контролирате кръвната захар.

Круши

Според изследване, публикувано в „Британски журнал по медицина“, крушите могат да попречат на повишаване на теглото заради флавоноидните полимери, които съдържат. Те съдържат много антиоксиданти и фибри и създават усещане за ситост, което ви пречи да се тъпчете, да преяждате и да поемате излишни калории.

Ягоди

Ягодите са богати на антоцианини и по този начин могат да ви помогнат да поддържате теглото си под контрол. Хората смятат, че тъй като плодовете са сладки и съдържат фруктоза, те могат да доведат до повишаване на теглото. Но крушите, ябълките и горските плодове като ягоди са по-малко сладки и съдържат доста флавоноиди, което ги прави добър помощник в процеса на отслабване.

Чушки

Да, чушките са плодове. Ако ги консумирате редовно, това ще помогне да държите теглото си в норма. Капсаицинът в лютите чушки повишава способността на тялото да гори калории, тъй като активират процес – термогенеза – свързан със затопляне в тялото и необходимостта му да ползва повече енергия, за да поддържа нормалната си температура.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.