4 издайника на недоспиването

Ако всеки ден се събуждаме с чувство на умора и сънливост, не бива веднага да отдаваме това на обикновен мързел. Прозяването и умората може да са начинът на тялото ни да „каже“, че нещо не е наред. Ако изпитваме някой от тези симптоми, това може да е признак, че не си доспиваме.

  1. Постоянно сме гладни

Когато усещаме постоянен глад, който сякаш не можем да заситим, има вероятност да не ни достига сънят.

В проучване, публикувано в Journal of Sleep Research, се посочва, че загубата на сън, свързана с активирането на стреса, води до увеличаване на глада и до хормонални промени, които могат да доведат до повишена консумация на т. нар. „комфортна храна“.

  1. Напълняваме

Без видима причина установяваме, че сме натрупали излишни килограми. Недостигът на сън води до повишаване в нивата на хормона грелин, за който се знае, че насърчава глада. Когато се храним, само за да утолим апетита и същевременно си спестяваме физическата активност, много лесно може да натрупаме допълнително тегло.

  1. Чести посещения до тоалетната

Бременните жени и мъжете, които имат нарушена функция на простатата, са склонни по-често да уринират през нощта. Това води и до често събуждане, което на свой ред нарушава съня.

  1. Заспиваме рано сутрин

Безсънието, вследствие на стрес, което ни държи будни през нощта, обикновено води до заспиване в ранните сутринни часове. Това състояние засяга мнозина, които са изложени на стрес на работното място.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.