3-те най-добри източника на мазнини, когато сте на диета

Мазнината винаги е била считана за враг на здравето и на хубавото тяло. Но това е погрешно разбиране. Тялото се нуждае от мазнини дори в процеса на отслабване. Трикът е да хапвате правилните мазнини.

Не всички мазнини са вредни за здравето и не всички имат еднакъв ефект върху тялото. Ето какво е препоръчително да хапвате дори в режим на отслабване:

Орехи

Орехите съдържат 65% мазнини, а останалите основни вещества са белтъчини и въглехидрати. Въпреки това са ваш помощник в процеса на отслабване. Те съдържат много полиненаситени мазнини и мазнини, които обаче според научни изследвания не водят до затлъстяване. Орехите са ценен източник на антиоксиданти, растителни стероли и витамини, които поддържат мозъка здрав и предотвратяват други сърдечносъдови заболявания.

И не на последно по важност място е усещането за ситост, което тези ядки създават, тъй като ви предпазват от прегладняване.

Зехтин

Зехтинът съдържа най-вече мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са полезни за сърцето. Той е пълен с витамин Е, витамин К и други антиоксиданти. Отличен източник е на здравословни мазнини, които се борят с възпаленията, понижават кръвното налягане и нивата на холестерола в организма.

Яйца

Вероятно сте чували, че е по-добре да ядете белтъка на яйцето, тъй като жълтъкът има мазнини и повишава нивата на холестерола. 62% от калориите в яйцето са от мазнини, но това не е достатъчна причина да махнете жълтъка.

Освен мазнини жълтъкът съдържа и ценни хранителни съставки като желязо, витамин В2, В12 и витамин D, които липсват в белтъка.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.