3 вида сирена, които носят здраве

Обичате ли сирене? А колко пъти сте чели, че трябва да го намалите от менюто си или да го изключите напълно след определена възраст, защото не само е калорично, но и калцият от него не се абсорбира правилно?

Да, калорично е и съдържа мазнини, но сиренето съществува в стотици варианти и докато някои може и да са по-вредни за вас, други си заслужава да задържите в менюто си.

Ето и кои са най-полезните за организма сирена:

Моцарела

Моцарелата е мека и съдържа доста течност в себе си. Тя е по-малко солена от другите сирена и по-малко калорична. Съдържа пробиотични бактерии, които ще помогнат за подобряване на чревната среда, предпазват от възпаления и повишават имунитета.

Моцарелата е и лесна за готвене и консумация, тя може да се добави в салати, паста, да се пече на филия или в хлябове.

Синьо сирене

Синьото сирене се прави с краве, овче или козе мляко. То има сини или сиви петна по себе си и отличителен остър мирис.

Това сирене има повече калций в сравнение с другите видове сирене. Около 30 грама сирене има 33% от препоръчителния дневен прием на калций. По този начин, добавянето му към ежедневната ви диета може да ви помогне да предотвратите проблеми, свързани с костите.

То е доста калорично, така че консумирайте в ограничени дози.

Фета сирене

Фета сиренето е меко, солено, а произходът му е от Гърция. Обикновено се прави от козе или овче мляко, което му придава остър вкус.

Сиренето фета е опаковано в саламура, за да запази свежестта си, като по този начин може да бъде с високо съдържание на натрий. Това сирене обаче има най-ниския брой калории в сравнение с всяко друго сирене.

Фета сиренето съдържа конюгирана линолова киселина, която се свързва с намалена телесна мазнина и подобрен ИТМ.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.