15-годишен донор даде шанс за живот на петима нуждаещи се от трансплантация

15-годишно момче в мозъчна смърт е станало донор на петима души, нуждаещи се от трансплантация на органи. Донорската ситуация е била релизирана на 27 юли от екипа на университетската болница в Пловдив "Свети Георги".

Черният дроб е получил 44-годишен мъж с остър медикаментозен токсичен хепатит. Била му е извършена успешна чернодробна трансплантация от екип на Военномедицинска академия (ВМА). Екип на "Александровска" е извършил две успешни бъбречни трансплантации, като реципиенти са двама мъже - на 46 и на 56 години.

Белият дроб и сърцето на донора са предоставени по линия на Евротрансплант. Експлантацията на органите е извършена в пловдивската болнница "Свети Георги" от немски екипи от Мюнхен и Берлин.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция "Медицински надзор" изказват към близките на починалото момче своите съболезнования и благодарност за хуманното решение да дарят неговите органи и по този начин да дадат шанс за живот на нуждаещи се от трансплантация граждани.

От началото на годината досега 7 души са станали трупни донори у нас. От трупен донор са направени 9 бъбречни, 6 чернодробни и една сърдечна трансплантация. Има и 11 трансплантации на бъбрек от жив донор.

Източник: mediapool.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.