13 вредни навика на стресираните хора

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Всички познаваме стреса, с неговите сигнали като сърцебиене, потене на дланите и задушаване от паника. Освен при екстремни житейски събития, той често е провокиран в миговете, когато в работата разбираме, че сме натоварени с прекалено много задачи за времето, с което разполагаме. 

Пиковете на стреса често блокират ума и тялото. Най-доброто лечение, когато усетим, че злоупотребяваме с умствените си и физически възможности в името на неща, които едва ли биха имали значение след 5 години, е да си вземем отпуск или да променим личната среда, която ни натоварва. В дългосрочен план можем да се борим със стреса, като се освободим от навиците на стресираните хора.

Кои са тези навици? Business Insider отговаря в материал по темата.

• Прекомерна консумация на кофеинови напитки. Три и повече кафета дневно ни правят ненужно неспокойни и водят до хиперактивност.

• Постоянно оплакване. Полезно е да разкажем за проблема си на приятел и да му кажем от какво точно имаме нужда. Това обаче трябва да се върши в малки дози. Негативните неща, за които говорим, често са това, в което сме се фиксирали и за което постоянно мислим. Стресираните хора не могат да говорят за нищо друго освен за определен проблем, вкопчили са се в него и не го пускат. А трябва.

• Обсебеност от неща, които не можем да променим. Трябва да приемаме това, което не е в контрола ни, за да се съхраняваме емоционално. В противен случай може да полудеем. Няма смисъл и логика в това да се тревожим за неща, за които не можем да сторим нищо.

• Нездравословно хранене. Изяждането на голямо парче пица и сладолед в стресова ситуация успокоява мнозина. Прекалено честото хранене с такова меню обаче може да доведе до вреди за умственото и физическо здраве, които създават благотворна почва за стреса в бъдеще.

• Лесно отчайване и бързо предаване в стресова ситуация с мисълта „Не мога да се справя!" или „Никога няма да мога да го приема!”. .

• Липса на достатъчно сън.  

• Прекомерно анализиране. Когато хората са под стрес, те са склонни да разчленяват ситуацията на най-дребни парченца и да търсят и „откриват” всевъзможни причинно-следствени връзки, включително проблеми които не съществуват.

• Липса на физическа активност. Ако сте суперзаети и опитвате да намерите начин да се освободите от товара на задачите си, физическите упражнения ще бъдат първото, което ще ви помогне, защото ще ви мобилизират и изпълнят с енергия. 

• Претрупване на графика. Склонност да се поемат задачи, изискващи абсолютно разходване на силите. Безмилостно поведение към самия себе си. 

• Опит да свършим всичко сами. Мнозина са водени в действията си от мотото „Ако искаш нещо да се свърши както трябва, направи го сам”. По-щастливи са другите, които приемат помощ от приятел.

• Фокусиране върху негативното. Лошите дни идват и си отиват. Стресираните хора мислят най-вече за лошите дни. Спокойните и уравновесени – за добрите. Всеки сам избира към коя от двете групи иска да принадлежи. 

.• Редовно отлагане. То води до паника, при която нивата на стреса се покачват. Отхвърлянето на задачите една по една е по-малко натоварващо от досадното мислене, че те „трябва да се свършат”.

• Втурване през живота. Стресираните хора стават толкова изтощени и изхабени от това да чувстват тревога почти непрестанно, че забравят да се радват на живота. Какво по-тъжно от това? 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.