Японско чудо – диетата, с която ще влезете във форма за лятото

Какво правихте по време на изолация? Ако сте били от онези, които така и не са започнали да тренират вкъщи с онлайн помощ, то със сигурност за два месеца сте оформили бирено коремче. Ами паласките? Заради продължителното седене пред компютъра, те много лесно се появяват. Е, сега е времето, в което е добре да направите нещо, за да влезете във форма за лятото.

Ако имате да свалите между 3 и 6 излишни килограма и желаете да спортувате, то ви трябва и подходящ режим. Хубаво е и да си направите детоксикация на тялото, с която да изхвърлите вредните вещества, попаднали в него по време на карантината. И тъй като новият сезон е толкова близо, ви предлагаме да пробвате диетата „Японско чудо“, с която за две седмици може да свалите до 10 кг, стига да я спазвате стриктно.

Какво представлява диетата „Японско чудо“?

Режимът, който е за 14 дни, е доста драстичен, но пък носи отлични резултати. През първата седмица човек може да изгуби между 5 и 7 килограма, а през втората – до 3-4. Всичко зависи и от неговата възраст, физическа активност, фамилна предразположеност и други.

Какво е позволено и какво не?

Както и при други диети, тук приемът на много течности е много важен. Между храненията може да се пие само вода, като общото ѝ количество за деня трябва да стига поне 1,5 литра.

Алкохолът, газираните и подсладени напитки са забранени по време на изпълнението на „Японското чудо“. Чаят и кафето, без които много от нас не могат, са позволени, но без захар. Сол също не бива да се приема.

Менюто за две седмици е почти едно и също, като на петия и дванадесетия ден може да се пропуска вечерята (ако имате желание. То трябва да се следва стриктно, като не са позволени храни, които не попадат в него. От 8 до 14 ден ядете по същия начин както сте го правили от 1 до 7.

Как да се храните по дни според диетата „Японско чудо“?

Ден 1

Закуска – черно кафе или чай.
Обяд – 2 сварени яйца, салата (маруля, един пресен домат, зехтин).
Вечеря – риба (печена на скара или приготвена на пара), салата от маруля със зехтин.

Ден 2

Закуска – черно кафе, една препечена филийка.
Обяд – печена, на пара или варена риба, салата от маруля със зехтин.
Вечеря – печена телешка пържола, 1 кофичка нискомаслено кисело мляко.

Ден 3

Закуска – черно кафе.
Обяд – едно твърдо сварено яйце, 3 големи моркова (пресни или варени на пара, с малко зехтин).
Вечеря – ябълки.

Ден 4

Закуска – черно кафе.
Обяд – един голям корен пащърнак, (може и с връзка копър) пържен в зехтин, ябълки.
Вечеря – две твърдо сварени яйца, печена телешка пържола, салата от маруля със зехтин.

Ден 5

Закуска – един пресен морков, овкусен с лимонов сок.
Обяд – риба (печена на скара или приготвена на пара), 2 чаши доматен сок (без сол).
Вечеря – риба (печена на скара или приготвена на пара), салата от маруля със зехтин.

Ден 6

Закуска – черно кафе.
Обяд – печена пилешка пържола от гърди, салата от маруля, овкусена със зехтин или задушени моркови.
Вечеря – две твърдо сварени яйца, настъргани моркови, овкусени с лимон и зехтин.

Ден 7

Закуска – зелен или черен чай.
Обяд – печена телешка пържола, плодове по избор.
Вечеря – може да изберете от предните дни, без 3-тия.

Бонус

Режимът трябва да приключи след 2 седмици. После не е препоръчително да започнете да се храните както преди. Важно е да включвате всяка една храна постепенно, като сведете консумацията на пържени и тестени изделия до минимум. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци, повече меса и салати. Ако не можете без хляб, си хапвайте по 1 филийка на закуска.

Диетата не бива да се повтаря в следващата половин година, защото по този начин тялото ще се лиши от жизненоважни вещества, които получава чрез храната.

Този текст дава полезна информация за диетата „Японско чудо“, но не замества консултацията със специалист!

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.