Червено месо – колко често и в какви количества?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се ограничи до максимум 455 грама на седмица. Това се равнява на три или четири парчета варено месо с размер на длан. Твърди се, че прекалената консумация на червено месо може да навреди на здравето и дори да доведе до рак.

Спекулира се, че биологичното животинско месо, е по-здравословно от рутинното произведено месо. Органичните се отглеждат без пестициди и хербициди и не съдържат антибиотици и хормони. Нито един от тези етикети обаче не е стандартизиран и няма законово определение кое месо е органично и кое не, коментират експерти. 

Тези, които се смятат за органични, все още използват пестициди. За тях се коментира, че съдържат повече омега-3 мастни киселини, но все още няма научни доказателства за това. Проблем с биологичното месо е и по-високата цена, която може да бъде до два пъти повече от тази на останалите. 

Неорганично произведените меса са от говеда, които се отглеждат с хормони, тъй като в Австралия се позволява употребата на естроген, прогестерон и тестостерон за отглеждане на този тип животни.

Разликата между месото с и без хормони обаче е малко и човек трябва да яде повече от 77 кг говеждо месо, за да получи същото ниво на естроген, като това при консумацията на яйце. Затова се счита, че месото, обработено с хормони, е също толкова безопасно, колкото и това без.

От друга страна червеното месо е източник на желязо, цинк, омега-3 мастни киселини, витамин B 12, които са полезни за сърцето и мозъка. Месото на животното, захранвано с трева, съдържа по-високи нива на мастноразтворими витамини като А и Е и омега-3 мастни киселини. Въпреки това тези нива са по-ниски от тези на сьомгата.

Един от най-известните видове говеждо месо е Вагиу - Wagyu beef, което има високо съдържание на мазнини. Нивата на ненаситени мазнини в това месо са по-високи от наситените, затова то е здравословно. Характерно за него е ясно изразената мраморна структура, което създава топящ вкус и мекота при консумация.

Може да се заключи, че червеното месо се класифицира от месните стандарти в Австралия според съдържанието на мазнини, киселинност, цвят и др. Разликата между биологичното и небиологичното месо, месото от трева и зърно е значително малка. Твърди се още, че изборът на месо не зависи толкова от препоръките, а от индивидуалния вкус и предпочитание.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.