Чай срещу безсъние

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Безсънието е бич на съвременния човек. Много често той е причинен от заседналия начин на живот, от прекомерна умора и стрес. Всичко това води до нарушения в съня и прибягване до медикаменти.

Но не бързайте до аптеката за транквиланти. Има прости, но ефективни рецепти в борбата срещу безсънието, които всеки може да си приготви у дома.


Чай от валериана

Валерианата отдавна се счита за трева, която може да успокои нервната система, да премахне тревожността. Проучванията показват, че валерианата е способна да увеличи производството на гама аминомаслена киселина - най-важният инхибиторен невротрансмитер на централната нервна система, благодарение на който умственото вълнение се елиминира. 

Чай от лайка

Тази билка перфектно отпуска нервната система и се бори с безсънието. Тя съдържание в биофлавоноид, който има ясно изразени седативни свойства. В допълнение, чаят от лайка има много други полезни свойства като почистване на организма, предотвратяване на вирусни инфекции и много други. 

Чай от пасифлора

Освен че е красиво цвете, пасифлората има ясно изразени седативни свойства. Активните вещества пасифлора повишават нивото на гама аминомаслената киселина, намаляваща активността на мозъчните клетки, насърчавайки релаксация и по-добрия сън. 

Чай от мента

Ментата съдържа ментово масло, което включва флавоноиди, ментол, каротин. Чаят от мента има успокояващ ефект, нормализира съня. 

Чай от хмел

Хмелът се асоциира с бирата. Неговите седативни свойства също са широко известни. Това е отлично средство за лечение на безсъние и за успокояване на нервната система. С неговите свойства той е близо до валериана, но ефектът му е много по-мек. 

В допълнение към горните рецепти трябва да се добави, че начинът на живот е важен за нормализирането на нощната почивка. Необходими са умерена физическа активност, отказ от телевизия и компютър преди лягане, подходящо вечерно хранене. И не се терзайте за нищо. Здравето е най-важно.

Източник: ABC Fact

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.