Целулит - можем ли да се избавим от него ?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Проблемът с целулита е проблем на много жени, но с наближаващото лято той започва да ни вълнува все повече. Често портокаловата кожа се свързва с наднорменото тегло, но дори и при слаби жени проблемът е налице.

Засегнати са предимно жени, което се дължи основно на ролята в метаболизма на


хормона естроген. С годините тези натрупвания постепенно се увеличават и независимо от теглото предразположението към целулит си остава.

Хормоналните промени, които настъпват в пубертета, след това през бременността и като краен етап през менопаузата имат отношение към промени в метаболизма и съответно трупането на така нежелания целулит. Като допълнителни рискови фактори се наслагва ограниченият двигателен режим, приемът на котрацептиви за по-продължителен период, храненето – нередовно, в големи количества, особено в по-късните часове на деня, нарушението на съня.

Ролята на съня е, че при редовно недоспиване се отделя в по-голямо количество хормонът на глада – грелин, който повишава апетита. Неговото ниво спада бързо след нахранване, след което се повишава пак. Отношение има хормоналният дисбаланс при някои заболявания – на щитовидната жлеза, яйчниците и други.

Двигателната активност, заедно с подходящия хранителен режим имат основно роля за ефективни резултати. От значение е физическата активност да бъде редовна и във всяко свободно време – дори и изборът за стигане пеша до работа, вместо претъпкания градски транспорт. Леките упражнения вкъщи също са от значение за раздвижване на циркулацията и лимфния дренаж, където се натрупват шлаките, формиращи целулита.

Масажът има важно значение за по-бързото лимфно дрениране, което го прави добро допълнение към стремежа за постигане на по-бързи резултати. Паралелната промяна в режима на хранене не е за пренебрегване. Основното е хранене по-често, на по-малки порции и избягване на големи количества храна късно вечер.

В аптечната мрежа се предлагат различни кремове и лосиони, които гарантират редуциращ ефект върху портокаловата кожа. Но те имат само допълващ ефект и заедно в комбинация с промяна в храненето и двигателния режим биха били по-ефективни за справяне с този така нежелан проблем.


 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.