Храни за здрави бели дробове

По време на пандемията от коронавирус е добре да се храним здравословно и да спазваме лична хигиена. COVID-19 атакува дихателната и сърдечносъдовата система и покосява хора, които имат предходни здравословни заболявания като астма, бронхит и други. Затова специалистите съветват да се грижим добре за белите си дробове особено във време като днешното.

Освен че трябва да мием ръцете си редовно и обилно, трябва да знаем и как да предпазим белите си дробове по време на пандемията от коронавирус. Има определени храни, които са нужни за здравето на дихателната ни система и които трябва задължително да включите в менюто си.

Ето кои са те:

Орехи

Те са добър източник на омега-3 мастни киселини и предпазват от инфекции. Съдържат голямо количество витамин Е, който е от изключително значение за борбата с различни грипоподобни болести, към които спада и COVID-19.

Консумацията на една шепа орехи всяка сутрин ще подсили имунната ви система, ще подобри циркулацията на кръвта и ще увеличи капацитета на белите ви дробове.

Зелен чай

Зеленият чай съдържа в себе си силни антиоксиданти, които предпазват от възпаление в тялото и служат за по-бързото оздравяване. Богат е на полифеноли като епигаликатехин, който има мощно имуномодулиращо действие и намалява риска от възникване на инсулт и сърдечносъдови заболявания. Той също така намалява нивата на инсулина и глюкозата в кръвта.

Зеленият чай намалява и риска от развитие на канцерогенни клетки в белите дробове. Освен със съдържание на епигаликатехин, тази напитка може да се похвали и със съединението теофилин, което подобрява функцията на дихателните пътища и облекчава затрудненото дишане.

Чесън

Той има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които ви предпазват от оксидативния стрес в белите дробове. Това е състояние, при което се наблюдава липса на антиоксиданти в организма. Влиянието на оксидативния стрес е пагубно за здравето ни, тъй като стои в основата на стареенето и увреждането на клетките и развитието на някои заболявания.

Според китайско проучване, публикувано в списание „Cancer Prevention Research“, консумацията на суров чесън поне два пъти седмично е свързана с по-нисък риск от развитие на рак на белите дробове.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.