Храните, които ни правят по-привлекателни

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Здравословният начин на хранене, в който преобладават плодовете и зеленчуците, ни прави и по-привлекателни. Плодовете и зеленчуците, когато са в изобилие, придават златист цвят на кожата, който допринася да изглеждаме по-добре, установява изследване.

 „Повечето хора смятат, че най-добрият начин да подобрят цвета на кожата си е слънчевият загар, но изследванията ни показват, че яденето на плодове и зеленчуци е много по-ефективно“ – казва д-р Ян Стивън, ръководител на проучването.  Участниците в него, които са консумирали повече плодове и зеленчуци придобили по-златист цвят на кожата благодарение на каротеноидите – антиоксиданти, които поглъщат вредните химични вещества и дават яркия цвят на морковите и доматите (наред с други плодове и зеленчуци).

„Открихме, че когато трябва да избират между слънчевия тен и тена, придобит от каротеноидите, хората предпочитат втория. – казва д-р Стивън. – Така че, ако искате по-здравословен и привлекателен тен, е по-добре да се храните с изобилие от плодове и зеленчуци, вместо да лежите на слънце.“

Макар че участниците в това проучване са били светлокожи, други изследвания показват, че същите резултати се наблюдават и при хората с по-тъмни цветове на кожата. Жълтеникавият оттенък на кожата се възприема като по-привлекателен и при чернокожите.

Според учените причината за предпочитанието към по-ярките цветове на кожата при хората е нещо, което споделяме много други видове. Например ярко жълтите клюнове и пера показват на женската птица, че мъжкият е здрав. Много видове женски птици предпочитат по-ярки мъжки. За първи път обаче подобна зависимост е открита и в рамките на нашия вид.

Източник: PsyBlog

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.