Третирайте панкреатит с 5 натурални средства

Панкреатитът представлява възпаление на панкреаса и може да бъде остър или хроничен. Този важен орган произвежда хормони и ензими, които помагат за разграждане на хранителните вещества. Възпалението се получава, когато тези ензими се активират, докато все още са в панкреаса, причинявайки раздразнения и наранявания върху тъканта му.

След диагностициране е важно панкреатитът да се лекува, а в някои случаи се налага и хоспитализация. Двата вида възпаление на панкреаса се придружават от симптоми на болка и проблеми с храносмилането. За да облекчите дискомфорта при остър или хроничен панкреатит, може да използвате 7 натурални средства.

 1. Омега-3 мастни киселини
  Тези важни съединения помагат за намаляване на възпаленията в тялото и подобряване на имунитета. Изследвания показват, че при панкреатит добавката понижава риска от инфекции и усложнения. Омега-3 може да си набавите под формата на капсули или от разнообразни хранителни източници като семена, ядки, мазна риба и зехтин.
 2. Антиоксиданти
  При панкреатит е препоръчително да приемате големи количества антиоксиданти, защото те помагат за справяне с вътрешните възпаления, предотвратяване на туморни изменения и повдигане на имунитета. Някои видове плодове, зеленчуци, билки и водорасли са естествен източник на мощни антиоксиданти, а освен това може да ги намерите под формата на добавки. Също така приемайте дози от антиоксидантния витамин С.
 3. Пробиотици
  Те помагат при възпаления и проблеми с храносмилателната система, които са сред често срещаните придружаващи симптоми на панкреатита. Пробиотиците работят за възстановяване на чревната функция и флора, като са особено полезни по време на прием на антибиотици.
 4. Ензими
  Храносмилателните ензими също може да са от помощ при панкреатит. Те обикновено се вземат преди хранене и съдействат за разграждането и абсорбирането на нутриентите. Джинджифилът и ябълковият оцет са 2 натурални продукта, които насърчават доброто храносмилане и отделянето на ензими.
 5. Глутамин
  Проучване показва, че приемът на добавки или храни, съдържащи аминокиселината, допринася за намаляване на усложненията и дължината на болничния престой при остър панкреатит.
 6. Зелен чай
  Антиоксидантната напитка се препоръчва за този тип състояние, защото изследванията показват, че помага за понижаване на риска от развитие на тумор на панкреаса.
 7. Хранене
  Диетата ви е от голямо значение при вътрешни възпаления, защото някои видове храни съдържат вещества, водещи до засилване на възпалителните процеси. Придържайте се към чисти храни и избягвайте захар, червени меса, трансмазнини, алкохол и пакетирани храни, които често съдържат високи количества сол, мазнини или изкуствени добавки.

Източник: .framar.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.