Спорт срещу деменция

Изследване на специалисти от американските Национални здравни институти показва, че кардио тренировките допринасят за подобряване на паметта и могат да спомогнат за предпазване от деменция, съобщава агенция БТА.

Аеробните упражнения – бягане, плуване, бокс, гребане, правят по-твърд и еластичен хипокампуса – област в мозъка с роля в запаметяването.

Специалистката по здравословно хранене д-р Мерилин Гленвил, цитирана от британския вестник Express отбелязва, че всеки тип тренировка е от полза.

Специалистката припомня предишни проучвания, сред които на изследователи от Кембриджския университет в Англия, установили, че един час упражнения седмично е свързан с наполовина по-малък риск от развитието на деменция.

Йогата също оказва благоприятен ефект, при това по-отчетлив в сравнение с мозъчните тренировки.

Източник: zdraven.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.