Спомени от миналото: Как Мерилин Монро е поддържала форма

Предстоящият биографичен филм за Мерилин Монро, продукция на Netflix, е идеалното извинение да изследвате миналото на холивудската легенда отвъд нейния хиперсексуализиран публичен имидж. И въпреки че бихте могли да изберете по-конвенционалния подход и да прочетете „Блондинка“ на Джойс Каръл Оутс или да гледате „Някои го предпочитат горещо“, мазохистите сред вас може да желаят да научат за уелнес рутината на Монро.

Малко след като направи своя дебют на големия екран в поредица от незабравими романтични филми, Норма Джийн разкри част от ежедневните си тренировки за септемврийското издание на вече несъществуващото списание Pageant през 1952 година.

„Честно казано, никога не съм смятала собствената си фигура за толкова изключителна, доскоро рядко изобщо мислех за нея“, казва тя. Допълва, че никога не се е интересувала от спортове на открито и няма желание да е любител на тениса, плуването или голфа. Актрисата споделя, че никога не се е занимавала с упражнения, но след дебюта си в Холивуд започва да прави тренировки поне по 10 минути всяка сутрин, използвайки малки тежести. Монро казва, че е разработила свои собствени упражнения за мускулите, защото иска да ги запази здрави.

Първият ѝ ход след измиването на зъбите и лицето е да легне на пода до леглото си и да започне първото си упражнение. „Това е проста рутина за стягане на бюста, която се състои от повдигане на тежести от 2 килограма. Позицията, която заемам е с разперени ръце като орел и вдигам тежестите точно над главата“, казва актрисата. Това упражнение се прави два пъти по 15 вдигания с бавни темпове.

След това, с ръце под ъгъл от 45 градуса спрямо пода, Монро е движила тежестите в кръг, докато се умори. Споделя, че не брои ритмично повторенията, както го правят треньорите. „Не можех да тренирам, ако трябваше да се чувствам ограничена от броя“, казва още актрисата.

Когато обаче става въпрос за диетата й, постоянството е най-важно. Според много хора, хранителните навици на Монро са били странни, но тя не смятала така. „Преди да си взема сутрешния душ, затоплям чаша мляко на котлона. Когато стане горещо, разбивам две яйца вътре и пия сместа. Допълвам това с мултивитаминно хапче и се съмнявам, че някой лекар може да препоръча по-подхранваща закуска за едно работно момиче, което винаги бърза“, казва тогава звездата.

Що се отнася до вечерята ѝ, тя всяка вечер е спирала на пазара до хотела си и си е взимала пържола, агнешки котлети или черен дроб, които изпича във фурната в стаята. Обикновено допълвала ястието с четири или пет сурови моркова.

Нейният най-важен здравословен съвет? Превръщането на съня в приоритет. „В зависимост от дейността си, спя между пет и десет часа всяка нощ. Спя на изключително широко единично легло и използвам само едно тежко пухено одеяло през лятото или зимата. Никога не съм била в състояние да нося пижами или нощници. Те нарушават съня ми“, категорична е Монро.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.