Сметана за кафе – защо е важно да я избягваме?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Колкото и предпочитана и обичана напитка да е кафето, малко са хората, които го консумират чисто, или черно. По-плътният вкус на кафето със сметана е твърде изкусителен, но, оказва се – опасен поради някои рискове за здравето, които носи. Те идват от съдържанието на някои вещества в сметаната за кафе, независимо дали течна или суха.

Почти всеки различен вид от нея съдържа добавки, нито една от които не би могла да се окачестви като полезна за здравето.

Най-интересната особеност на повечето типове сметана за кафе е, че в тях почти не се открива истинска сметана, въпреки подвеждащия външен вид. Изследвания на състава им показва, че приятно гъстата консистенция се дължи най-вече на високото съдържание на една специфична съставка в тях – карагенан. Той е известен и като добавката с код Е407 от етикета на различни хранителни продукти. Известен е и с това, че при редовна консумация провокира различни храносмилателни проблеми и възпалителни процеси по лигавицата на чревния тракт.

Дългият срок на годност на сметанките за кафе е доказателство за присъствието в състава им и на опредлени консерванти. Дори в малки количества, при редовна консумация те носят негативни последствия за здравето.

Трансмазнините са още една от съставките в сметаните за кафе, които носят вреди. Ако карагенанът носи плътният външен вид на тези продукти, то за вкусът им, наподобяващ истинска сметана, основни заслуги носят трансмазнините в тях. Редица проучвания показват, че това са най-вредните за здравето мазнини и вече са в сила процеси по масовата забрана за ползването им в хранителната индустрия.


 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.