Редовно ходене пеша – как да изгорите повече калории?

Много хора, които работят онлайн по време на пандемията, се оплакват, че нямат достатъчно движение. Заради мерките в страната и липсата на зелен сертификат, не всеки може да отиде и да се упражнява във фитнеса както преди. А и за някои по-интензивните тренировки не са препоръчителни. Ето защо ходенето пеша е едно от нещата, което помага. Но колко калории изгаря тялото при обикновена разходка?

Ако искате да отслабнете или да се разделите с коремчето и паласките, натрупани по време на изолация, обикновеното ходене из квартала няма да помогне. Не са важни само извървените крачки, а и самото натоварване.

Как да изгорите повече, ходейки редовно пеша?

Носете тежести

Все пак, ако си зададете определен брой крачки и ходите пеша почти всеки ден, това е много по-добре, отколкото да седите на дивана у дома. Ако пък добавите тежести – на краката или ръцете, това ще спомогне за горенето на излишните калории.

Не е нужно да правите промени в темпото или в маршрута, просто добавяйте постепенно тежести и вижте как ще се чувства организмът ви.

„Ходете с тежести за глезена или жилетка, предназначена за определени тренировки. Те ще ви помогнат да изградите чиста мускулна маса, да увеличите изгарянето на калории и да имате сила“, казва пред Eathis треньорът и специалист по спортно хранене Тайбор Дийм.

Пробвайте маршрут с наклон

Всеки може да ходи на равното, но излезте от зоната на комфорт, като потърсите нов маршрут, при това с наклон.

„Ходенето по хълмове определено ще изгори повече калории“, казва Оръми Бидуел. Според препоръките му, колкото по-стръмно е, толкова по-добре. Все пак, на тялото му трябва известно време, за да свикне с промяната.

Увеличете времето за ходене

От друга страна, ако досега сте ходели пеша за 40 минути, увеличете времето, като го направите на час, а може и повече. Ако сте начинаещи, добавяйте по 5 минути постепенно и ще видите ползите.

„Започнете внимателно и работете до едночасова разходка“, предлага Бидуел.

Носете раница

Все пак, не всеки има подходящи тежести, нито е длъжен да прави излишни разходи за закупуването им. А в коридора има поне една раница, която използва почти всеки ден. Вътре може да сложи бутилка с вода или нещо друго, което да тежи допълнително.

„Сложете няколко книги или малки предмети вътре, за да увеличите общото тегло на тялото си. Когато тежите повече, е необходимо повече мускулна активация, за да ви тласне напред, изгаряйки повече калории“, споделя Никълъс Ролник, лекар по физиотерапия.

Движете повече ръцете

По време на разходка не напрягайте само краката. Включете и ръцете, като ги движите повече или помпате от време на време. Това ще увеличи потенциала на тялото за изгаряне на мазнини, казва от своя страна треньорът Ерин Махони.

„Може да се чувствате глупаво, но това ще ускори сърдечната ви честота. Добавянето на ръцете ви увеличава мускулната активация“, обяснява още той.

Пробвайте тези няколко стъпки, с които ще започнете да горите повече калории и да отслабвате. Все пак, каквото и да правите, не забравяйте да си давате почивка и да пиете достатъчно вода, за да сте добре хидратирани.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.