Пълномасленото мляко предпазва от инсулт и сърдечни заболявания

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Според проучване консумацията на пълномаслено мляко подобрява здравето на човека и го предпазва от инсулт. Твърди се, че пълномасленото мляко (над 3%), е много по-здравословно, отколкото обезмасленото (0,1%) и полуобезмасленото (1-2%).

Ръководителят на проучването

проф. Марша Ото от Тексаския университет, твърди, че изследванията са базирани на набор от доказателства. Според нея пълномасленото мляко е богато на хранителни вещества като калий и калций. Те са важни за здравето през целия живот и най-вече в старческа възраст, когато се развива остеопороза.

Резултатите от проучванията също сочат, че в млечните продукти се съдържа млечни киселини, които намаляват риска от сърдечни заболявания, включително и инсулт. За разлика от общоприетите мнения, млечните мазнини не увеличават риска от сърдечни заболявания или смъртност при възрастните.

В проучването са включени около 3000 мъже и жени на възраст 65 и повече години. Измерват се кръвните нива на три различни мастни киселини, открити в млечните продукти през 1992 г. и на още шест - 13 години по-късно.

Хората с по-високи нива на мастни киселини, заради по-голямата консумация на пълномаслени млечни продукти, са с 42 % по-малко застрашени от инсулт.

Докато здравните експерти препоръчват хранителни режими могати на обезмаслени или нискомаслени млечни продукти, в това число кашкавал, сирене, кисело и прясно мляко, изследователи твърдят, че нискомаслените млечни продукти като нискомаслено шоколадово мляко и нискомаслено кисело мляко съдържат по-високи количества добавена захар, което води до сърдечносъдови проблеми.


 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.