Продукти, които понижават кръвното налягане

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Високото кръвно налягане е сериозен здравословен проблем - изисква лечение, контрол и промени в начина на живот, пише ABC Fact.

Може би знаете списъка с храни, които трябва да се избягват при хипертония. Но има и продукти, които помагат да се намали високото кръвно налягане. 

Да се ​​запознаем с тях.

1. Ленено семе

Проучванията показват, че лененото семе успешно намалява кръвното налягане. То също прочиства кръвта от излишния холестерол, укрепва сърдечния мускул, като по този начин се предотвратява развитието на инсулт и инфаркт.

2. Зелени зеленчуци

Необходимо е да включите храни, богати на калий и магнезий: брюкселско зеле, спанак, рукола, целина и чесън. Те съдържат вещества, които успокояват симпатиковата нервна система, намаляват натоварването върху сърцето.

3. Червено цвекло

Червеното цвекло е богато на витамини от групата В, фолиева киселина, никотинова киселина и аскорбинова киселина. В корена на културата се съдържат минерални соли, фосфор, желязо, мед, силиций. 

4. Бобови растения

Бобовите растения съдържат много разтворими фибри, магнезий, калий, които са отлични съставки за понижаване на кръвното налягане и за цялостно подобряване здравето на сърцето. 

5. Кисело мляко

Консумирането на кисело мляко най-малко пет пъти седмично може да намали риска от развитие на хипертония с почти една четвърт. В киселото мляко има високо съдържание на калций, магнезий и калий.

6. Банани

Бананите са отличен източник на калий. Не забравяйте да го включите в закуската си. Може да се добави в каша, смесен с извара или пълнозърнесто мюсли.

7. Печени картофи

Картофите съдържат много калий и магнезий - две жизненоважни вещества за поддържане здравето на сърцето и за намаляване на високото кръвно налягане. Най-добре е да ядете картофите изпечени и без сол.

8. Броколи

Ново проучване показва, че глутаминова киселина, съдържаща се в големи количества в зеленчуци като броколи, понижава кръвното налягане. Благодарение на богатия си състав, броколите играят важна роля в процесите на хематопоезата, премахват холестерола, укрепват стените на кръвоносните съдове и значително намаляват риска от сърдечен удар и инсулт.

9. Нискомаслено мляко

Ежедневната консумация на нискомаслено мляко (1%) ще даде на сърцето калций и витамин D, които ще помогнат за намаляване на кръвното налягане с 3 до 10%. 

10. Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са отличен източник на магнезий. Просто се уверете, че не са солени. Солените съдържат голямо количество натрий, който трябва да се избягва. 

Надяваме се, че ще вземете предвид нашите съвети, но не пренебрегвайте препоръките на Вашия лекар. Бъдете здрави.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.