Ползите от ходенето пеш

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

30 минути ходене на ден прави чудеса и ни се отблагодарява с дълголетие. Но, винаги толкова бързаме, че нямаме време да се потрудим за себе си. Използваме обществен транспорт или кола, когато се придвижваме за работа, Вкъщи взимаме асансьора, в търговския център -

ескалатора. А ходенето не е по-малко ефективно от тренировките във фитнес клуба, пише ABC Fact. 

Какво прави ходенето пеш за нашето тяло?

Помага да отслабнем

Какво влияе върху ефективността на ходенето? На първо място това е теглото на човек, скоростта на движение и разстоянието, което се изминава. Средно можем да приемем, че за 1 час ходене можем да загубим около 250 килокалории. Ако спазваме този режим поне един месец, тогава дори без диети и специални тренировки можем да се отървем от 1,5 кг. 

Утринните часове по принцип са по-ефективни за всякаква физическа дейност, включително и за ходене пеша. Но пък ходенето денем или вечер пък може да бъде по-ефективно, като увеличим разстоянието или темпото. Тогава можем да изгорим и около 300-350 kcal в рамките на 60 минути. Индийците имат свещен здравословен принцип - прави 100 крачки след вечеря!

След разходка можем да упражняваме и стречинг за поддържане мускулния тонус и пластичност. 

Какви други ползи носи вървенето пеш?

Малцина знаят, но ходенето пеш е ефективно не само за отслабване. Учените отдавна са доказали, че то намалява риска от развитие на диабет, сърдечно-съдови патологии, деменция и дори рак. Рискът от травма или нараняване е минимален, за разлика от бягането. Ходенето също така помага в борбата срещу депресията, повишавайки настроението.

Разходките са много ефективни и за запазване на младостта. Знаете ли, че бръчките на лицето се появяват поради липсата на някои хормони. Именно ходенето пеш ще ви помогне да ги активирате. Съчетайте ходенето с правилното хранене и елементарна грижа за тялото и дори няма да забележите, как само един месец ще бъде трансформирани.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.