Ползите от пиенето на зелен чай вечер

Зеленият чай е предпочитана напитка от хората, които искат да се отърват от излишните килограми. Той е природен антиоксидант и съдържа съставки, които подобряват здравето и забързват метаболизма. Според някои експерти обаче пиенето на зелен чай през нощта може да повлияе на добрия сън.

Голяма грешка! Според проучвания, ефектът на зеления чай е точно обратният. Той помага за успокояване на нервите, което води до по-лесно заспиване през нощта. Наличието на съединение, наречено теанин, действа като основна причина за добрия сън. Освен това той се приема и за срество, което успокоява нервите.

Поради ниското си съдържание на никотин, зеленият чай не само помага за намаляването на умората, но и намалява нивата на стрес в организма. Освен това пиенето му преди лягане помага за по-бързото оздравяване и подобрява качеството на сън. 

Според експерти, съставките са основната причина, поради която трябва да изберете зеления чай преди сън. В него се съдържат антиоксидантът катехин, който е съставен от епигалокатехин галат и епигалохатехин, които определят чая като една от най-здравословните напитки. 

Кофеинът често е приеман за вредна добавка, но всъщност той служи като чудесно средство за успокоение на нервите. Подобрява работата на нервните клетки и подобрява настроението. Трябва обаче да запомните, че прекаляването с кофеин може да доведе до сериозни проблеми, така че опитайте се да лимитаре приема му на ден. Ако изберете зеления чай, хубаво е да го пиете само веднъж на ден. 

Най-често срещаната форма на аминокиселина, присъстваща в зеления чай, е теанинът, който не само подобрява мозъчната функция, но и намалява стреса. В същото време той помага и за нервната релаксация. Затова една чаша зелен чай вечер е перфекното средство за отпускане след дълъг работен ден. 

Всички тези съставки, събрани в една чаша зелен чай имат прекрасно въздействие върху организма. Те забързват метаболизма, помагат за отслабването, подобряват съня и служат като средство срещу някои болести. 

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.