Подобрете храносмилането с кисело зеле

Здравите хора могат да консумират всякакъв вид мариновани и ферментирали храни на регулярна база, но тези, които страдат от бъбречни заболявания или високо кръвно налягане, трябва да избягват приема на прекомерно количество сол.

Киселото зеле, типично българско ястие през студения сезон, е невероятно здравословно, тъй като съдържа много фибри, витамини и пробиотици. То детоксикира дебелото черво, подобрява храносмилането и помага в борбата срещу запека. Освен това е чудесен източник на калий, калций, магнезий и витамини A, E и C.

Препоръчително е да го сервирате като гарнитура към тлъсти меса, тъй като улеснява усвояването на животинските протеини и тежките мазнини.

Маринованите и ферментиралите храни съдържат малко калории, имат нисък гликемичен индекс и са богати на калций, каротин и фолиева киселина. Тези, които се борят с високото кръвно налягане, трябва да отмият соления разтвор и да ги консумират само в малки количества.

Източник: framar.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.