Повишете защитните сили в организма със сироп от смърчови връхчета

Сиропът от смърчови връхчета помага за стимулиране на апетита, подобряване на храносмилането, намаляване на хроничната умора и повишаване на защитните сили в организма. Освен това служи като чудесно средство за облекчаване на различни заболявания, включително синузит, бронхит, трахеит, фарингит и дори туберкулоза. Ето как да си го приготвите в домашни условия.

Рецепта 1:

Изсипете 1 килограм смърчови връхчета в тенджера. Добавете 2 литра вода. Оставете течността да къкри на слаб огън в продължение на 15-20 минути. Премахнете и охладете. Добавете 1 килограм захар, разтворена в 1 литър вода. Върнете течността на котлона и продължете да варите още 5-10 минути. Охладете, прецедете и прехвърлете в съд с херметическо затваряне. Съхранявайте на сухо и тъмно място.

Рецепта 2:

Покрийте дъното на стъклен буркан със смърчови връхчета. Добавете захар. Продължете да редувате слоевете до запълване на съда. Най-горният трябва да се състои от захар. Затворете и оставете на слънчево място за 7-10 дни. Прецедете и прехвърлете в тенджера. Оставете течността да къкри на слаб огън в продължение на 5-10 минути. Прецедете и изсипете в бутилка с херметическо затваряне. Съхранявайте на сухо и тъмно място.

Начин на приложение:

Разтворете 2-3 чаени лъжици сироп от смърчови връхчета в 250 милилитра вода (или чай) и консумирайте преди хранене.

Допълнителни съвети:

За да приготвите това лечебно средство, имате нужда от млади смърчови връхчета. Те са по светли от останалите.

Смърчовите връхчета трябва да се събират към края на април и началото на май.

Ако искате да придадете приятен цвят на сиропа, използвайте кафява захар.

Източник: onejive.com

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.