Плъзва супер болест - скоро може да се окаже нелечима

Учените се тревожат, че гонореята може да стане трудно лечима с антибиотици.

Това означава не само, че болестите предавани по полов път ще са по-трудни за лечение, но и че един ден няма да може да ги контролираме – поне не с известните към момента лекарства.

Европейският център за превенция и контрол на болестите (ECDC) обяви, че случаите на „разпространяващи се, устойчиви на антибиотици болести“ като гонорея са се увеличили през последните месеци. Около 19 процента от гонореята в Китай са нелечими със стандартните антибиотици.

Гонореята, една от най-често предаваните по полов път болести след хламидиите, се прихваща при небезопасен секс. При около 10 процента от заразените мъже и при около 50% от заразените жени болестта протича без симптоми. Невъзможността да се лекува болестта може да доведе до сериозни коремни възпаления при жените и до безплодие и при двата пола.

Тези случаи на „супер-гонорея“, говорят за много по-голяма заплаха за човечеството: устойчивостта на антибиотици. Изчислено е, че устойчивите на антибиотици болести ще струват около 10 милиона души годишно до 2050 г.

Източник: nationalgeographic.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.