Открийте 7 гениални козметични ползи на содата

На пръв поглед содата за хляб изглежда като обикновен домакински продукт, но всъщност има отлични почистващи свойства и може да бъде от голяма полза в грижата за кожата, косата и устната хигиена. Повечето козметични продукти съдържат изкуствени вещества и силни химикали, докато содата предлага натурална, деликатна и ефикасна грижа за вашия външен вид.

Представяме ви 7 лесни и практични идеи със сода бикарбонат, с които може да подобрите всекидневната си рутина.

Избелване на зъбите

Продуктите за избелване съдържат силни вещества, които могат да доведат до болка и повишена чувствителност на зъбите и венците. Содата за хляб е отлична натурална алтернатива, която не предизвиква такива странични ефекти. Може да я разнесете с помощта на влажна четка за зъби или пръст, като използвате кръгови движения. Важно е да не натискате с четката, а деликатно да минете по повърхността на зъбите. Необходими са ви около 2 минути, след което може да отмиете с вода.

Грижа за лицето

Третиране на пъпки: Вероятно сте чували, че пастата за зъби помага за изсушаване на повърхностните пъпки, но содата бикарбонат се справя още по-добре с тази задача. Направете домашен крем за справяне с подуването и зачервяването, като смесите сода с вода и нанесете върху засегнатата зона. Това помага за бързото свиване и изсушаване на повърхностните пъпки.

Скраб и ексфолиране: Содата има почистващи свойства, които я правят изключително подходяща в грижата за лице. Тя помага за справяне с омазняването, освобождаване на порите, регулиране на пигментацията и ексфолиране на кожата. Може да си направите страхотен натурален скраб, като смесите 1 чаена лъжица сода бикарбонат с 1 супена лъжица мед и разнесете с кръгови движения върху лицето. Оставете да действа 2 минути и отмийте с топла вода. Содата също така може да се добави към парната баня преди почистване на лицето.

Маска за мазна кожа: Ако имате проблеми с омазняването, пригответе маска с 1/2 чаша сода, 1 супена лъжица ябълков оцет и 1 чаена лъжица лимонов сок. Тя има противовъзпалително, почистващо и антибактериално действие, като освен това помага за балансиране на pH нивата на кожата. Оставете маската да действа 10-15 минути.

Кожни раздразнения и мазоли

Ако получите кожен обрив, сърбеж или ухапване, облекчете неприятните симптоми като нанесете успокояваща смес от сода бикарбонат и вода. Комбинирайте ги така, че да получите консистенцията на паста. Оставете я да изсъхне върху засегнатия участък, след това изплакнете с вода, внимателно подсушете и нанесете успокояващ лосион.

Може да използвате сода бикарбонат за омекотяване на мазолите и възстановяване на удебелената кожа. За целта разтворете 3 супени лъжици в топла вода и накиснете за 30 минути. След това направете паста от сода и вода, ексфолирайте втвърдения участък и накрая нанесете хидратиращ крем. Може да повтаряте по няколко пъти в седмицата, докато кожата се възстанови.

Избистрящ шампоан

Продукти за коса като лак и пяна могат да създадат напластявания, които са трудни за отстраняване. Ако след ефектна прическа, усещате косата си замърсена и лепкава, може да използвате сода бикарбонат, за да отстраните натрупаните остатъци. Смесете 1 чаена лъжица сода с шепа от обичайния ви шампоан, след което разнесете добре с масажиращи движения и оставете разтвора да действа 2 минути. Накрая отмийте с вода. Добре е да не използвате този метод повече от веднъж в седмицата.

Източник: framar.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.