Няколко натурални лека при синузит

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Синузит (синуит, риносинузит) е възпаление на околоносните кухини, синуси. Синусите имат функцията да навлажняват и затоплят вдишания въздух, усилват резонанса на гласа, защитават лицето при травма и балансират и олекотяват тежестта на черепа.

Ето няколко средства за облекчаване на симптомите в домашни условия:

1. Физиологичен разтвор

Назалната промивка представлява почистването на носа с определена течност. Соленият разтвор с топла вода например отпушва каналите и премахва микробите, праха и слузта. Топлата вода затопля носната лигавица, а солта, от своя страна, допринася за унищожаването на бактериите и намаляване на отока. Може да се използва специално разработена помпичка, пълна с обикновен домашен солен разтвор. Когато се прави промивка в домашни условия водата трябва да бъде дестилирана, стерилна, предварително варена и охладена. Не се използва чиста вода от чешмата.

2. Парна баня

Едно от средствата за облекчаване на синусите е вдишване на пара. Напълнете съд с вряла вода и покрийте главата си и съда с кърпа. Вдишвайте дълбоко излизащата пара, като не се навеждате прекалено близко, за да избегнете изгаряне. Препоръчително е парната баня да е не по-кратка от 10 минути. При хроничен синузит е добре да се правят ежедневни инхалации.

3. Билкова есенция

Китайските билкари например използват цветето магнолия като средство против запушване на синусите. В комбинация с други билки, като ангелика, мента и хризантема, често се препоръчва за инфекции на горните дихателни пътища и главоболие, причинено от синузит, въпреки че ефективността им за тези проблеми не е научно потвърдена.

4. Хидратация

Правило номер едно, когато сте болни: пийте много течности. Същото важи и когато имате синузит. Хидратацията помага на тялото по много начини и е полезно за възпалени синуси. Пиенето на много вода помага за разреждането на секретите.

5. Топли храни и напитки

Според специалистите пилешката супа действително помага за отпушване на синусите. Проучванията показват, че това може да се дължи на противовъзпалителните ефекти от съставките в супата. Но имайки предвид, фактора за пара, можете да се възползвате и от други топли напитки - чай ​​от джинджифил или билков чай с мед и лимон, чиято пара също действат облекчаващо за проблема.

6. Лютива храна

Храни, които съдържат люти чушки или хрян, могат да помогнат за отпушване на синусите. Други такива храни са горчицата, кърито и чилито. Те помагат за втечняване и изчистване на секретите.

7. Компреси

Някои специалисти препоръчват редуването на горещ компрес със студен. Топлият трябва да стои за три минути, а студеният - 30 секунди, по три повторения. Добре е да се прави няколко пъти на ден. 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.