Носи торби, пери и мий – как да стегнем ръцете без фитнес, а мързеливата

Ако спрете да се возите на асансьора, а вместо това започнете да катерите стълбите, може да стегнете бедрата, прасците и дупето си. Ако намалите употребата на личния си автомобил и градския транспорт и започнете да ходите поне няколко спирки пеша до работа, също ще подобрите горенето на мазнини и изграждането на мускули в тази област. Почистването на ниски места, което изисква клякане, също се явява упражнение, без да го усещате като такова.

Ето че дори да не ходите на фитнес и да спортувате редовно у дома, има как да се грижите за долната част на тялото си. Какво обаче да правите с ръцете и раменете?

Предлагаме ви няколко идеи за активности, които неусетно ще развият мускулите ви в областта на бицепсите и раменете.

Носене на торби

Вместо да носите тежести, торбите могат да ги заместят до някаква степен. Дори с тях да не правите конкретни движения, носенето им поне час изисква усилия от страна на ръцете и това помага тяхното заздравяване. Ако пък носите диня или друг тежък предмет, мускулната треска ви е гарантирана.

Пране, миене на прозорци и боядисване

Домакинските задължения в областта на чистенето са си цялостен фитнес. Ако перете наведени, внимавайте за позата на кръста. Тогава има и натоварване в китките, поради търкането.

Миенето на високи повърхности като стени, тавани и прозорци натоварва ръцете ви доста сериозно. Не само, че постоянно се протягате, но и носите всякакви пособия с вода и препарати нагоре-надолу. Кръговите движения пък работят за цялата част на ръката от лакътя нагоре.

За още по-голямо натоварване, се заемете да пребоядисате стените. Не забравяйте да сменяте ръцете, за да не окапете накрая от преумора на активната ръка.

Тупане на килими

Днес малко хора притежават килими, тъй като събират доста прах и мръсотия, но пък ако имате баба или село, може да се разхождате веднъж месечно и да тупате. Страхотен фитнес за ръце и рамене.

Носене на бебе на ръце

Много внимавайте с позата, за да не получите някакво изкривяване или прещипване. Почти всички майки страдат от схванат врат и рамене! Но пък те имат стегнати ръце. Дори да имате малко дете, постоянното държане, носене също ще се отразят на горната част на тялото ви.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.