Новите дентални мании

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Паста за зъби без флуор
Критиците на пастите с флуор, установили за вредите от флуора в пастите върху цялостния организъм. Те твърдят, че минерала разрушава хормоните, води до хронични заболявания на костите, води до деменция и диабет. Това са резултати от изследване на алтернативите на пастите с флуор.

Денталните специалисти са убедени в ефективността и ползата на пастите за зъби с флуор. Флуорът е основната протективна съставка в пастите за зъби. Той предпазва зъбите от развитие на кариозен процес и неутрализира киселинността след употреба на сладки храни, например.

Пастата за зъби с флуор действа като натрупва минерала в емайла на зъбите, когато там преобладават процесите на деминерализация. Това прави зъбите по-устойчиви и ги предпазва от развитието на кариозни процеси.

Трябва да се знае, че за да доведе до токсични реакции, трябва да се приемат огромни количества от пастата с флуор. А това няма как да се случи при употребата й два пъти на ден.

Направени са много научни проучвания, които доказват ползите на флуора в пастите за зъби за поддържане на добро орално здраве, без да предизвикват вреден ефект върху целия организъм.

Съществуват на пазара пасти за зъби без флуор. Някои от тях имат антибактериални съставки, такива за свеж дъх и ако те са абразивни, биха могли да премахнат повърхностната плака. За съжаление това, което тези пасти не могат да направят е да защитят и предпазят зъбите от зъбен кариес. 

Топла вода и лимон
Смята се, че топлата вода с лимон е богата на витамин С, който пък подпомага имунната система на организма. Но трябва да знаете, че този метод да си набавите витамин С в организма, може да бъде опустошаващ за зъбите ви. Лимоновият сок е доста увреждащ за устната кухина, когато се приема по подобен начин. Пиенето на топлата вода с лимон всяка сутрин, означава ежедневни силни киселинни атаки за зъбите.

Лимонът е екстремно киселинен суперплод, който отслабва емайла на зъбите и ефективно ги „топи“. Лимонът дори може да обезцвети вашите зъби, той може да доведе до чувствителност и болка в зъбите.

Ако искате да приемате редовно топла вода с лимон, то след всеки прием е желателно да защитите зъбите си от киселинната атака. Това може да се случи чрез дъвки без захар, които стимулират слюннотделянето и по този начин се неутрализира киселинността в устата. Трябва да знаете, че не е желателно след приема на водата с лимон, веднага след това да измиете зъбите си с четка и паста за зъби. Това може да предизвика премахване на емайла, докато той все още е „мек“ поради лимонената киселина. 

Паста за зъби с активен черен въглен
Бройката на зъбните пасти на пазара, в които участва активният черен въглен, е огромна. Тя се увеличава неминуемо. Някои от тези продукти са силно абразивни и ако ги използвате много често, могат да премахнат емайла на вашите зъби. Това предизвиква чувствителността на зъбите и по-лесно те могат да бъдат засегнати от микроорганизмите, предизвикващи кариозни дефекти. Тези пасти за зъби съдържат недостатъчно количество флуор, което не води до защита на зъбите.

Оцет от ябълков сайдер
Това е новата мода в борбата с излишните килограми. Оцетът от ябълки спомага за намаляване на килограмите, подобрява блясъка на косата, а някои дори мият зъбите си с него.

Докато абразивността на оцета спомага за премахване на плаката и петната от червено вино, цигари и кафе, то често води и до увреди в зъбния емайл и пожълтяване на зъбите. Все пак това е продукт с високо съдържание на киселини. Дентина на зъбите става много чувствителен от действието на оцетната киселина.


Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.